зехтин
Вижте по-долу всички наши рецепти
Рецепти Сьомгова пъстърва с лимонов сос
Цяла пъстърва, печена на фурна, поднесена с лимоново-маслен сос.
Рецепти Брускети с печени домати и прясно сирене
Вкусни хрупкави брускети от хляб с квас, овкусени със зехтин, балсамов оцет и чесън и гарнирани с печени чери домати и прясно сирене.
Рецепти Салата от печени чушки и козе сирене
Една семпла салата от печени чушки, лук и козе сирене. Дресингът е от печен чесън, зехтин и оцет.
Рецепти Талятели с пушени тиквички и патладжани
Изпечените предварително тиквички, патладжани и чесън на скара обогатяват много кратно вкуса на доматения сос за паста.
Рецепти Гирос със свинско месо
Тайната на гироса е да оставите месото да се маринова в подправките поне 2 часа. След като се изпече, месото поставя в питка и се гарнира със сос Дзадзики, домати и лук.
Рецепти Дип от жълт грах
Лесна за приготвяне разядка от гръцката кухня, с основна съставка - сух жълт грах, известен още като фава.
Рецепти Картофени кюфтета с Еленски бут
Изпържете тези специални картофени кюфтенца в еърфрайър. Тайната им съставка е Еленски натурален сушен свински бут.
Рецепти Плосък хляб с квас и мая
Тестото за този хляб съдържа и квас, и мая и трябва да втаса 2 пъти. Поръсете хляба с морска сол и печете в силна фурна.