• Сладолед с шафран и зехтинРецепти
    Сладолед с шафран и зехтин

    В домашни условия сладолед се приготвя най-лесно с помощта на машина за сладолед, но ако не разполагате с такава, пак е възможно, просто ще трябва да се запасите с повече търпение.  Този кремообразен...

  • Ризото с пъдпъдъкРецепти
    Ризото с пъдпъдък

    Това е рецепта за кремообразно бяло ризото, обогатено с пармезан и пушена скаморца. А пошираният в зехтин пъдпъдък допълва вкуса на ориза.

  • Цял печен лавракРецепти
    Цял печен лаврак

    Няма нищо по-апетитно от печена на скара риба. Целият печен лаврак се поднася с доматен сос и запечени и овкусени с аншоа броколини.

  • Занаятчийски хлябРецепти
    Занаятчийски хляб

    Занаятчийският хляб се приготвя със закваска, престояла 1 нощ. След това се омесва тесто, което трябва да втаса три пъти.

  • Сувлаки кебап с гръцка зелена салатаРецепти
    Сувлаки кебап с гръцка зелена салата

    Сувлаки е наименованието на шишчетата от свинско месо в гръцката кухня. Месото първо се маринова за 1-2 часа, а след това се нанизва на шишчета и се пече върху добре загрята скара. Съчетани с богата з...

  • Патладжани в зехтинРецепти
    Патладжани в зехтин

    1. Измийте и подсушете патладжаните. Отстранете горната част с дръжката им. Нарежете ги на тънки кръгчета. 2. Сипете по 2-3 с.л. в 2 тигана и пуснете по 2 скилидки чесън във всеки. Запържете за кратк...

  • Фокача с розмаринРецепти
    Фокача с розмарин

    1. Сипете всички съставки за първи етап в голяма купа и разбийте с помощта на миксер, с приставка за тесто. Щом се оформи тесто, оставете го в купата да втаса за 15 минути. 2. Добавете съставките за...

  • Безглутенова питка с бекон и семена от фенелРецепти
    Безглутенова питка с бекон и семена от фенел

    1. Нарежете бекона или панчетата на малки кубчета и ги запържете в умерено загрят тиган с 1 с.л. зехтин. Добавете 1 1/2 с.л. семена от фенел и разбъркайте. Гответе 5-8 минути, докато беконът се запърж...