30 минути
Вижте по-долу всички наши рецепти
Рецепти
Шоколадово-лешников мус
Това е рецепта за супер бърз десерт на основата на какаово-лешникова паста. Охладете муса преди поднасяне и поръсете с печени лешници, какао и бита сметана.
Рецепти
Трайфъл с чиа, кисело мляко и гранола
Това е по-лека и здравословна версия на класическия десерт трайфъл, редуващ слоеве от накъсан бриош, семена чия, накиснати в кисело мляко, горски плодове и гранола.
Рецепти
Пай с праз и сирене
Този пай с маслено тесто и пълнеж от задушени праз, лук и чесън и няколко вида сирена е бърз за приготвяне и идеален за поднасяне на всякакво събиране.
Рецепти
Баница с месо по гръцки
Това е класически гръцки солен пай с точени кори и сочен пълнеж от агнешко и свинско смляно месо. Толкова ще харесате вкуса на тази хрупкава баница, че ще я приготвяте отново и отново.
Рецепти
Кесадии с гриловани тиквички, бигила и салца от сушени домати
Тези лесни за приготвяне вегетариански кесадии са пълни с вкус и са чудесни за лек обяд или вечеря. Бигила е дип, приготвен от местен сорт боб, овкусен с майорана, мента, чесън и понякога чили. Това е...
Рецепти
Хапки от сиренца със смокини
В Малта тези панирани хапки от сирене се приготвят от местно овче или козе сирене - прясно и меко или по-зряло и солено. Това предястие съчетава острия солен вкус на панираните сиренца със сладките за...
Рецепти
Пилешки скалопини с бакла, артишок, лимон и каперси
Артишокът, баклата и каперсите са типични за малтийската кухня продукти. В тази рецепта те са допълнение към пилешките гърди, приготвени по най-простия начин, подобно на пиката. Идеално за вечеря в ср...
Рецепти
Шоколадов крем-карамел
Шоколадовият крем-карамел представлява богат шоколадов яйчен крем с невероятно гладък карамелен слой. След като се изпече на водна баня, текстурата на крема се превръща в копринена. Препоръчва се да с...







