Салата от зелен фасул с чимичури
Рецепта от: Къртис Стоун
"Семпли гарнитури, като тази с бланширан за кратко зелен боб с лимоново чимичури, пиперливи репички и хрупкавата текстура на хлебните трохи, допринасят за баланса във вкусовете към едно ястие с месо“, споделя шеф Стоун.
Продукти
- 280 г пресен жълт боб
- 280 г пресен зелен боб
- 4 репички
- 1/3 ч.ч. зехтин екстра върджин
- 1 с.л. червен винен оцет
- 1/3 ч.ч. магданоз
- 1 ч.л. пресен риган
- 1 ч.л. пресен розмарин
- 1 ч.л. прясна салвия
- 1 ч.л. прясна мащерка
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете двата вида пресен боб като отрежете краищата им. Бланширайте ги в тенджера с вряща подсолена вода за 3-4 минути. След това веднага ги прехвърлете в купа със студена вода и кубчета лед за кратко. Отцедете фасула и поставете в купа. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
- 2. Нарежете репичките на тънки кръгчета и ги поставете в купа със студена вода, в хладилник.
- 3. За чимичурито поставете листата пресни подправки в малък кухненски робот, добавете зехтина и оцета и овкусете със сол и черен пипер. Пасирайте.
- 4. Към двата вида зелен фасул в купата добавете репичките. Поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте. След това изсипете чимичури
- 5. Пресипете двата вида зелен фасул в чиния за сервиране. Върху него разпръснете кръгчетата репички. Изсипете чимичурито и разбъркайте много добре. Накрая овкусете салатата с малко зехтин и прясно смлян черен пипер.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Стоян и Лора
Славянски гювеч
Рецепти Стоян и Лора
Бамя с кускус
Рецепти Стоян и Лора
Бухнал омлет с тиквички
Рецепти Ейнсли Хариът
Пълнени патладжани със сирене и орехи
Рецепти Стоян и Лора
Зеленчуков гювеч
Рецепти Надия Хюсеин
Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от спанак с лимонов йогурт