"Семпли гарнитури, като тази с бланширан за кратко зелен боб с лимоново чимичури, пиперливи репички и хрупкавата текстура на хлебните трохи, допринасят за баланса във вкусовете към едно ястие с месо“, споделя шеф Стоун.

Продукти

  • 280 г пресен жълт боб
  • 280 г пресен зелен боб
  • 4 репички
  • 1/3 ч.ч. зехтин екстра върджин
  • 1 с.л. червен винен оцет
  • 1/3 ч.ч. магданоз
  • 1 ч.л. пресен риган
  • 1 ч.л. пресен розмарин
  • 1 ч.л. прясна салвия
  • 1 ч.л. прясна мащерка

Начин на приготвяне:

  • 1. Почистете двата вида пресен боб като отрежете краищата им. Бланширайте ги в тенджера с вряща подсолена вода за 3-4 минути. След това веднага ги прехвърлете в купа със студена вода и кубчета лед за кратко. Отцедете фасула и поставете в купа. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
  • 2. Нарежете репичките на тънки кръгчета и ги поставете в купа със студена вода, в хладилник.
  • 3. За чимичурито поставете листата пресни подправки в малък кухненски робот, добавете зехтина и оцета и овкусете със сол и черен пипер. Пасирайте.
  • 4. Към двата вида зелен фасул в купата добавете репичките. Поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте. След това изсипете чимичури
  • 5. Пресипете двата вида зелен фасул в чиния за сервиране. Върху него разпръснете кръгчетата репички. Изсипете чимичурито и разбъркайте много добре. Накрая овкусете салатата с малко зехтин и прясно смлян черен пипер.

Свързани рецепти

Виж всички