За този пудинг се използват различни видове хляб, които се редят на слоеве със сладко от горски плодове, канела и малко захар. Всичко се залива със смес от прясно мляко и яйца, за да се превърне във вкусен десерт.

Продукти

  • 1 кроасан
  • 7 филии бял тост хляб
  • 1/4 чабата
  • 4 с.л. сладко от бойсен (малини, къпини, горски плодове)
  • 2 ч.л. канела
  • 6 с.л. захар
  • 100 г масло
  • 300 мл гореща вода
  • 4 яйца
  • 3 ч.ч. прясно мляко
  • 200 мл пълномаслена течна сметана

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете филиите тост хляб на триъгълници и ги подредете на дъното на дълбока керамична тава, като ги застъпвате. 2 триъгълника намажете със сладко. Начупете на късове половината чабата и половината кроасан върху подредените триъгълници. Поръсете с 1 ч.л. канела и 2 с.л. захар.
  • 2. Подредете втори пласт от триъгълници хляб, начупени чабата и кроасан. Намажете 2 с.л. сладко, поръсете с канела и захар. Начупете маслото на парченца и ги разпръснете върху хляба. Залейте с гореща вода.
  • 3. В купа разбийте яйцата и прясното мляко заедно с 2 с.л. захар. Залейте хляба със сместа. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.
  • 4. Докато пудингът е топъл, залейте с течната сметана.

Свързани рецепти

Виж всички