Превърнете тортилите в хрупкави златисти тостади и поднесете с пикантно гуакамоле и прясна салца от манго. А колко люто ще добавите зависи от вас...

Продукти

  • 6 царевични тортили
  • олио
  • ¼ ч.ч. сок от грейпфрут
  • ¼ ч.ч. портокалов сок
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.ч. нарязано узряло манго
  • ¼ ч.ч. нарязан червен лук
  • ½ червена люта чушка Фресно
  • 1 с.л. нарязан кориандър
  • 16 сварени скариди (обелени)
  • За гуакамолето:
  • 3 узрели авокадо сорт Хас
  • 3 с.л. нарязан кориандър
  • 2 с.л. сок от лайм
  • ½ зелена люта чушка Халапеньо
  • 1 скилидка чесън
  • резени лимон
  • лют сос

Начин на приготвяне:

  • 1. С помощта на рингче (диаметър 6 см) изрежете по 3 кръгчета от всяка царевична тортиля. Загрейте 3-4 пръста олио в тенджера до 180 градуса и изпържете за кратко кръгчетата тортили. Поставете ги върху решетка да се отцедят. Поръсете ги със сол
  • 2. За салцата от манго в купа смесете прясно изцедените сок от греюпфрут, портокал и лимон. Добавете нарязаното на малки кубчета манго, нарязания на ситно червен лук, нарязания кориандър и нарязаната на ситно люта чушка. Разрежете скаридите на две, по дължина, след това ги нарежете на кубчета. Добавете ги в купата. Овкусете със сол, разбъркайте и оставете настрани за 15 минути.
  • 3. Обелете авокадото и го нарежете на едри резени. Поставете ги в стъклена купа и ги намачкайте. Добавете нарязаните на ситно чесън, люта чушка и кориандър. Овкусете със сол и сок от лайм. Разбъркайте.
  • 4. Намажете гуакамоле върху тостадите, след това сипете от салцата с манго и скариди. Гарнирайте с резен лимон и лют сос.

Свързани рецепти

Виж всички