Превърнете дехидратираните малини в поразителна, пълна с аромат гарнитура към тези богати шоколадови кексчета.

Продукти

  • 280 г шоколад (60% какао)
  • 165 г безсолно масло
  • 4 големи яйца
  • 6 с.л. захар
  • ¼ ч.ч. дехидратирани малини
  • 1 ч.ч. течна сметана
  • пресни малини (по желание)

Начин на приготвяне:

  • 1. Начупете шоколада на парченца в стъклена купа. Добавете маслото, нарязано на кубчета. Поставете купата на водна баня и разбърквайте от време на време, докато сместа се разтопи. Добавете щипка сол.
  • 2. В друга купа разбийте яйцата със захарта, до пухкавост. След като разтопените шоколад и масло са поизстинали, добавете първо 1/3 от тях и разбъркайте с помощта на шпатула. След това добавете и останалото количество. Разбъркайте до хомогенност.
  • 3. Напръскайте със спрей с олио вътрешността на керамични формички (обем 300 мл). Напълнете 2/3 от обема им със сместа. Подредете формичките в тава и печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 18-20 минути.
  • 4. В блендер смелете дехидратираните малини на прах. Разбийте сметаната до полуплътност.
  • 5. Оставете кексчетата да изстинат 5 минути. След това обърнете всяка формичка върху десертна чиния и тръснете леко докато кексчето излезе. Поръсете всяко кексче с малинов прах. Гарнирайте с бита сметана.

Свързани рецепти

Виж всички