Шоколадови кексчета без брашно със сметана и малини
Рецепта от: Къртис Стоун
Превърнете дехидратираните малини в поразителна, пълна с аромат гарнитура към тези богати шоколадови кексчета.
Продукти
- 280 г шоколад (60% какао)
- 165 г безсолно масло
- 4 големи яйца
- 6 с.л. захар
- ¼ ч.ч. дехидратирани малини
- 1 ч.ч. течна сметана
- пресни малини (по желание)
Начин на приготвяне:
- 1. Начупете шоколада на парченца в стъклена купа. Добавете маслото, нарязано на кубчета. Поставете купата на водна баня и разбърквайте от време на време, докато сместа се разтопи. Добавете щипка сол.
- 2. В друга купа разбийте яйцата със захарта, до пухкавост. След като разтопените шоколад и масло са поизстинали, добавете първо 1/3 от тях и разбъркайте с помощта на шпатула. След това добавете и останалото количество. Разбъркайте до хомогенност.
- 3. Напръскайте със спрей с олио вътрешността на керамични формички (обем 300 мл). Напълнете 2/3 от обема им със сместа. Подредете формичките в тава и печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 18-20 минути.
- 4. В блендер смелете дехидратираните малини на прах. Разбийте сметаната до полуплътност.
- 5. Оставете кексчетата да изстинат 5 минути. След това обърнете всяка формичка върху десертна чиния и тръснете леко докато кексчето излезе. Поръсете всяко кексче с малинов прах. Гарнирайте с бита сметана.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледен щолен
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж