Паста със свинско рагу
Рецепта от: Марк Мориарти
Сосът за тази паста се състои от карамелизирани сурови свински наденички, бекон и пресни подправки.
Продукти
- 6 сурови свински наденици
- 4 с.л. нарязан на кубчета бекон
- 1 с.л. семена фенел
- 1 с.л. сушен розмарин
- 1 ч.л. едър лют червен пипер
- 2 стръка селъри
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.ч. бяло вино
- 300 мл пилешки бульон
- 50 г масло
- 250 г паста Ригатони
- пармезан
Начин на приготвяне:
- 1. За соса отстранете обвивката на надениците и изсипете вътрешността им в тиган. Гответе на умерен огън, като разделяте каймата на песъчинки. Щом каймата започне да се карамелизира, добавете кубчетата бекон и ги запържете.
- 2. Нарежете селърито, лука и чесъна на много ситно и ги добавете в тигана. Добавете и подправките. Разбъркайте добре и гответе 4-5 минути.
- 3. Добавете бялото вино в тигана и деглазирайте, оберете всичко от дъното на тигана. Добавете бульона и маслото на кубчета. Разбъркайте и щом сосът заври, оставете да покъкри 10 минути.
- 4. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета.
- 5. Добавете сварената паста в соса, заедно с малко от водата от варенето. Разбъркайте много добре. Настържете фино малко пармезан. Овкусете със сол, черен пипер и лимоново сок. Разбъркайте отново.
- 6. Сервирайте пастата със свинско рагу топла. Поръсете с малко настърган пармезан.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Джейми Оливър
Печени свински ребра с британски барбекю сос
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени