Сосът за тази паста се състои от карамелизирани сурови свински наденички, бекон и пресни подправки.

Продукти

  • 6 сурови свински наденици
  • 4 с.л. нарязан на кубчета бекон
  • 1 с.л. семена фенел
  • 1 с.л. сушен розмарин
  • 1 ч.л. едър лют червен пипер
  • 2 стръка селъри
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 300 мл пилешки бульон
  • 50 г масло
  • 250 г паста Ригатони
  • пармезан

Начин на приготвяне:

  • 1. За соса отстранете обвивката на надениците и изсипете вътрешността им в тиган. Гответе на умерен огън, като разделяте каймата на песъчинки. Щом каймата започне да се карамелизира, добавете кубчетата бекон и ги запържете.
  • 2. Нарежете селърито, лука и чесъна на много ситно и ги добавете в тигана. Добавете и подправките. Разбъркайте добре и гответе 4-5 минути.
  • 3. Добавете бялото вино в тигана и деглазирайте, оберете всичко от дъното на тигана. Добавете бульона и маслото на кубчета. Разбъркайте и щом сосът заври, оставете да покъкри 10 минути.
  • 4. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета.
  • 5. Добавете сварената паста в соса, заедно с малко от водата от варенето. Разбъркайте много добре. Настържете фино малко пармезан. Овкусете със сол, черен пипер и лимоново сок. Разбъркайте отново.
  • 6. Сервирайте пастата със свинско рагу топла. Поръсете с малко настърган пармезан.

Свързани рецепти

Виж всички