Шоколадов фъдж сос
Рецепта от: Кирстен Тиболс
Тайната съставка на този шоколадов сос са добавените бонбони маршмелоу. Притоплете соса на слаб огън и го поднесете към чурос или други тестени изкушения.
Продукти
- 125 г натурален шоколад
- 120 мл готварска сметана (17% масленост)
- 150 г бели бонбони маршмелоу
- 15 г безсолно масло
Начин на приготвяне:
- 1. Начупете шоколада в пластмасова купа и го сложете в микровълнова фурна за около 1 ½ мин., като отваряте фурната на всеки 30 секунди. Целта е 50% от шоколада да се разтопи, а останалите 50% да са в твърдо състояние.
- 2. Сипете сметаната в тенджерка и я загрейте. Добавете бонбоните маршмелоу и маслото. Разбъркайте докато бонбоните се разтопят, като разбърквате почти постоянно.
- 3. Изсипете горещата смес върху шоколада и разбъркайте енергично, до хомогенност.
- 4. Използвайте шоколадовия фъдж сос за чурос, за поръсване върху сладолед или за други десерти. Съхранявайте до 7 дни в хладилник.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Нико Рейнолдс
Аржентинско чимичури
Рецепти Нико Рейнолдс
Лютият сос на баба
Рецепти Нико Рейнолдс
Джърк марината
Рецепти Стоян и Лора
Дип от картофи и каперси
Рецепти Лука Чиано
Песто Дженовезе
Рецепти Люк Нгуен
Пикантен доматен дип
Рецепти Примож Долничар
Лют сос
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова торта за рожден ден
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж