Шоколадов фъдж сос
Рецепта от: Кирстен Тиболс
Тайната съставка на този шоколадов сос са добавените бонбони маршмелоу. Притоплете соса на слаб огън и го поднесете към чурос или други тестени изкушения.
Продукти
- 125 г натурален шоколад
- 120 мл готварска сметана (17% масленост)
- 150 г бели бонбони маршмелоу
- 15 г безсолно масло
Начин на приготвяне:
- 1. Начупете шоколада в пластмасова купа и го сложете в микровълнова фурна за около 1 ½ мин., като отваряте фурната на всеки 30 секунди. Целта е 50% от шоколада да се разтопи, а останалите 50% да са в твърдо състояние.
- 2. Сипете сметаната в тенджерка и я загрейте. Добавете бонбоните маршмелоу и маслото. Разбъркайте докато бонбоните се разтопят, като разбърквате почти постоянно.
- 3. Изсипете горещата смес върху шоколада и разбъркайте енергично, до хомогенност.
- 4. Използвайте шоколадовия фъдж сос за чурос, за поръсване върху сладолед или за други десерти. Съхранявайте до 7 дни в хладилник.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Нико Рейнолдс
Аржентинско чимичури
Рецепти Микела Киапа
Песто с пекорино
Рецепти Нико Рейнолдс
Лютият сос на баба
Рецепти Нико Рейнолдс
Джърк марината
Рецепти Стоян и Лора
Дип от картофи и каперси
Рецепти Лука Чиано
Песто Дженовезе
Рецепти Люк Нгуен
Пикантен доматен дип
Рецепти Примож Долничар
Лют сос
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова торта за рожден ден
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди