Тайната съставка на този шоколадов сос са добавените бонбони маршмелоу. Притоплете соса на слаб огън и го поднесете към чурос или други тестени изкушения.

Продукти

  • 125 г натурален шоколад
  • 120 мл готварска сметана (17% масленост)
  • 150 г бели бонбони маршмелоу
  • 15 г безсолно масло

Начин на приготвяне:

  • 1. Начупете шоколада в пластмасова купа и го сложете в микровълнова фурна за около 1 ½ мин., като отваряте фурната на всеки 30 секунди. Целта е 50% от шоколада да се разтопи, а останалите 50% да са в твърдо състояние.
  • 2. Сипете сметаната в тенджерка и я загрейте. Добавете бонбоните маршмелоу и маслото. Разбъркайте докато бонбоните се разтопят, като разбърквате почти постоянно.
  • 3. Изсипете горещата смес върху шоколада и разбъркайте енергично, до хомогенност.
  • 4. Използвайте шоколадовия фъдж сос за чурос, за поръсване върху сладолед или за други десерти. Съхранявайте до 7 дни в хладилник.

Свързани рецепти

Виж всички