Домашен сладолед с ягодов сироп и карамелизирани бадеми
Рецепта от: Къртис Стоун
Това е десерт, който може да се приготви предварително. Използвайте качествен купешки сладолед, добавете слой от прясно ягодово сладко и гарнирайте с карамелизирани ядки.
Продукти
- 600 г пресни ягоди
- 2/3 ч.ч. захар
- 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
- 1400 мл ванилов сладолед
- ½ ч.ч. нарязани бадеми
Начин на приготвяне:
- 1. За ягодовия сироп нарежете на парченца 340 г почистени ягоди. Сложете ги в тиган заедно с 1/3 ч.ч. захар и лимоновия сок. Разбъркайте и щом сместа заври, гответе 8 минути, като разбърквате от време на време. Пресипете сместа в стъклен буркан и охладете в хладилник.
- 2. В голяма пластмасова кутия разстелете 1 слой леко омекнал ванилов сладолед. Върху него нанесете слой ягодов сироп. След това продължете да редувате сладолед и ягодов сироп. Завършете със сладолед. Затворете кутията и поставете във фризер за 1 час.
- 3. В касеролка сипете останалата 1/3 ч.ч. захар и я оставете да се разтопи и карамелизира, без да я разбърквате. Може от време на време да разклащате съда. Щом се образува тъмно златист карамел, добавете нарязаните бадеми. Разбъркайте добре, за да се покрият бадемите с карамел. Оформете купчинки върху силиконова подложка и оставете да се втвърдят.
- 4. Сервирайте домашния сладолед в предварително охладени във фризер купички. Гарнирайте с пресни ягоди и карамелизирани бадеми.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Домашна халва с брашно
Рецепти Стоян и Лора
Тарталети от точени кори с круши
Рецепти Стоян и Лора
Топла грис халва с шамфъстъци и сладолед
Рецепти Стоян и Лора
Бонбони от кокос и малини
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга
Рецепти Ейнсли Хариът
Сметанов крем с пюре от ягоди и бъз
Рецепти Ейнсли Хариът
Малки палачинки със сладко от ревен и малини и сметана
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки с домашен течен шоколад