• Бобена салата с печен пресен лукРецепти
    Бобена салата с печен пресен лук

    Тази бобена салата се приготвя бързо и лесно и е идаелна за гарнитура към печени на скара месо или риба. Печеният пресен лук и придава леко опушен, но и свеж вкус.

  • Пушена шакшука със спанакРецепти
    Пушена шакшука със спанак

    Шакшуката представлява поширани яйца със зеленчуци и се поднася обикновено за закуска. В тази рецепта яйцата се съчетават с пресен лук, спанак, домати и пушен червен пипер.

  • Сандвичи с месо от омарРецепти
    Сандвичи с месо от омар

    За тези сандвичи ще ви трябва месо от предварително сварен омар и свежи зеленчуци. Месото от омар идеално се съчетава със сос айоли, който се приготвя лесно в домашни условия от жълтъци, горчица, оцет...

  • Сандвичи Слопи Джо в корейски стилРецепти
    Сандвичи Слопи Джо в корейски стил

    Това е рецепта за бърз голям сандвич по корейски, от който всеки може да си къса. За приготвянето му ще трябва да си набавите някои продукти, характерни за азиатската кухня.

  • Салата с червен оризРецепти
    Салата с червен ориз

    1. Сложете ориза в тенджерка и го залейте с 600 мл студена вода. Добавете 1 ч.л. сол и захлупете. Щом заври, гответе ориза на слаб огън, под капак, зза 25 минути. Щом оризът поизстине, го прехвърлете...

  • Сувлаки кебап с гръцка зелена салатаРецепти
    Сувлаки кебап с гръцка зелена салата

    Сувлаки е наименованието на шишчетата от свинско месо в гръцката кухня. Месото първо се маринова за 1-2 часа, а след това се нанизва на шишчета и се пече върху добре загрята скара. Съчетани с богата з...

  • Пролетни яйца по панагюрскиРецепти
    Пролетни яйца по панагюрски

    1. Почистете и нарежете на ситно зеления лук и пресния чесън. Отстранете твърдата жилка от лапада и го нарежете на ситно. 2. Сгорещете маслото и сотирайте лука, чесъна, спанака и лапада. Оставете нас...

  • Телешки рулца със зеленчуциРецепти
    Телешки рулца със зеленчуци

    1. Поставете всяка пържола между два листа хартия за печене и с помощта на чукче я изтънете максимално, като удряте по краиата. Разделете всяка пържола на две, по средата. 2. Срежете стръковете пресе...