• Агнешки ребра с пролетни зеленчуциРецепти
    Агнешки ребра с пролетни зеленчуци

    Това е рецепта, подходяща за пролетния сезон, когато агнешкото е прясно и вече има пресен лук, пресни картофи, аспержи и бакла. Истинско пиршество!

  • Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставицаРецепти
    Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица

    В тази рецепта стридите се панират в брашно, яйца и галета и се пържат. Сервират се в половин черупка, върху канапе от бързо мариновани нарязани на тънко краставици. 

  • Кюфтета "Лъвски глави" по шанхайскиРецепти
    Кюфтета "Лъвски глави" по шанхайски

    В сместа за тези големи кюфтета се добавят водни кестени. Кюфтетата първо се пържат, а след това се задушават на слаб огън в соев сос. Сервират се върху варен бок чой.

  • Бобена салата с печен пресен лукРецепти
    Бобена салата с печен пресен лук

    Тази бобена салата се приготвя бързо и лесно и е идаелна за гарнитура към печени на скара месо или риба. Печеният пресен лук и придава леко опушен, но и свеж вкус.

  • Пушена шакшука със спанакРецепти
    Пушена шакшука със спанак

    Шакшуката представлява поширани яйца със зеленчуци и се поднася обикновено за закуска. В тази рецепта яйцата се съчетават с пресен лук, спанак, домати и пушен червен пипер.

  • Сандвичи с месо от омарРецепти
    Сандвичи с месо от омар

    За тези сандвичи ще ви трябва месо от предварително сварен омар и свежи зеленчуци. Месото от омар идеално се съчетава със сос айоли, който се приготвя лесно в домашни условия от жълтъци, горчица, оцет...

  • Сандвичи Слопи Джо в корейски стилРецепти
    Сандвичи Слопи Джо в корейски стил

    Това е рецепта за бърз голям сандвич по корейски, от който всеки може да си къса. За приготвянето му ще трябва да си набавите някои продукти, характерни за азиатската кухня.

  • Салата с червен оризРецепти
    Салата с червен ориз

    1. Сложете ориза в тенджерка и го залейте с 600 мл студена вода. Добавете 1 ч.л. сол и захлупете. Щом заври, гответе ориза на слаб огън, под капак, зза 25 минути. Щом оризът поизстине, го прехвърлете...