Храната, която обикновено си поръчваме, може да бъде приготвена и у дома. Опитайте тези бургери със скариди, сладка царевица и салца от манго. Добавките са от съществено значение, затова си набавете качествени питки бриош, кисели краставички и майонеза.

Продукти

  • 500 г сурови дребни скариди
  • 2 малки червени люти чушки
  • 2 скилидки чесън
  • 2 ч.л. настърган джинджифил
  • 1 белтък
  • 2 стръка пресен лук
  • шепа кориандър
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • галета Панко
  • екструдиран ориз
  • олио
  • печен сусам
  • За салцата:
  • 150 г сладка царевица
  • ½ червена чушка
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 зряло манго
  • 1 скилидка чесън
  • 1 лайм, сок
  • сол и черен пипер
  • За сервиране:
  • питки Бриош
  • майонеза Шрирача
  • листа айсберг
  • кимчи

Начин на приготвяне:

  • 1. В блендер смесете настърганите скилидки чесън и джинджифил, 1 нарязана на ситно люта чушка, нарязаната бяла част на стръковете лук и половината скариди, предварително обелени и почистени. Смелете едро и пресипете в купа. Добавете останалите скариди, белтъка, сусамовото олио, нарязаните пера пресен лук, нарязаната на ситно люта чушка, царевичното нишесте и нарязания на ситно кориандър. Разбъркайте много добре.
  • 2. Оформете 4 големи кюфтета. След това ги сплескайте.
  • 3. В дълбока чиния смесете начупения екструдиран ориз и галетата. Оваляйте добре бургерите в сместа. Пържете бургерите в загрят тиган с 2-3 с.л. олио – 2 по 2, по 3-4 минути от всяка страна.
  • 4. За салцата обелете и нарежете вангото на малки кубчета. Смесете го в купа с прецедената царевица, нарязаните на ситно пресен лук и чушка. Настържете скилидката чесън и овкусете с лимонов сок, сол и черен пипер. Разбъркайте много добре.
  • 5. Разрежете питки Бриош на две. Върху долната част намажете малко майонеза Шрирача. Поставете листо айсберг, върху него поставете бургера от скариди. Гарнирайте с кимчи, още майонеза и салца от царевица и манго.

Свързани рецепти

Виж всички