Хляб с гъби и сирена
Рецепта от: Стоян и Лора
Този запечен хляб със задушени гъби, овкусено масло и топено сирене се приготвя само за 30 минути и е чудесен за предястие или гарнитура към основното.
Продукти
- 1 кръгъл хляб с квас
- 500 г печурки
- 200 г кашкавал
- 150 г топено сирене
- 100 г краве масло
- 4 стръка пресен лук
- 1–2 стръка мащерка
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете гъбите и ги нарежете на тънко. Запържете ги в тиган с 20 г сгорещено масло. Добавете листенца мащерка и дръпнете съда от котлона.
- 2. Разрежете внимателно хляба на квадратчета, без да докосвате долната кора, трябва да остане цяла.
- 3. Останалото масло оставете да се размекне и смесете с нарязания на ситно пресен лук и сол на вкус.
- 4. Разпределете в разрезите на хляба нарязаното на кубчета топено сирене и запържените гъби. Притискайте хубаво продуктите в отворите. Хубаво разпределете и маслената смес и поръсете с настърган кашкавал.
- 5. Завийте напълнения хляб в алуминиево фолио. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.
- 6. След това махнете фолиото запечете за още 10 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Питки със сирене
Рецепти Адам Лайо
Хляб роти канай
Рецепти Том Керидж
Плоски питки с доматена салата и бурата
Рецепти Рудолф ван Веен
Овесен хляб
Рецепти Стоян и Лора
Хотдог „Чорипан“
Рецепти Стоян и Лора
Гръцки хляб
Рецепти Силвия Колока
Безглутенова питка с бекон и семена от фенел
Рецепти Стоян и Лора
Хляб от лимец с орехи
Рецепти Стоян и Лора
Питка с масло и самардала
Рецепти Нико Рейнолдс
Пушен хумус и плосък хляб