Този запечен хляб със задушени гъби, овкусено масло и топено сирене се приготвя само за 30 минути и е чудесен за предястие или гарнитура към основното.

Продукти

  • 1 кръгъл хляб с квас
  • 500 г печурки
  • 200 г кашкавал
  • 150 г топено сирене
  • 100 г краве масло
  • 4 стръка пресен лук
  • 1–2 стръка мащерка
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Обелете гъбите и ги нарежете на тънко. Запържете ги в тиган с 20 г сгорещено масло. Добавете листенца мащерка и дръпнете съда от котлона.
  • 2. Разрежете внимателно хляба на квадратчета, без да докосвате долната кора, трябва да остане цяла.
  • 3. Останалото масло оставете да се размекне и смесете с нарязания на ситно пресен лук и сол на вкус.
  • 4. Разпределете в разрезите на хляба нарязаното на кубчета топено сирене и запържените гъби. Притискайте хубаво продуктите в отворите. Хубаво разпределете и маслената смес и поръсете с настърган кашкавал.
  • 5. Завийте напълнения хляб в алуминиево фолио. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.
  • 6. След това махнете фолиото запечете за още 10 минути.

Свързани рецепти

Виж всички