Тънко нарязаните зеленчуци, потопени в темпура, се превръщат в изкусителни гарнитура за филетата сьомга, приготвени на тиган с домашен сос Терияки.

Продукти

  • 2х 150 г филета сьомга (с кожа)
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 морков
  • ½ тиквичка
  • ½ картоф
  • ½ сладък картоф
  • ½ глава червено цвекло
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. оризово брашно
  • кубчета лед
  • сол
  • олио за пържене
  • 1 ч.ч. соев сос
  • 1/2 ч.ч. кафява захар
  • 4 стръка пресен лук
  • Допълнително:
  • 2 стръка пресен лук
  • червено зеле
  • черен сусам
  • маринован джинджифил

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете зеленчуците на тънки резени, кръгчета или филии. В купа смесете двата вида брашно и добавете щипка сол. Добавете 6-7 кубчета лед и малко студена вода. Разбъркайте докато се получи хомогенна смес.
  • 2. В дълбок тиган сипете 2-3 пръста олио и го загрейте до 180 градуса. Всяко парче зеленчук оваляйте първо в брашно, а след това в панировката. Пържете зеленчуците на порции, до златисто от двете страни. Отцедете зеленчуците върху решетка.
  • 3. Загрейте тиган с 2 с.л. зехтин. Поставете филетата с кожата надолу и ги притиснете в двата края за 20-30 секунди, за да не се нагъне кожата. Пържете до хрупкава коричка и обърнете рибата. Пържете до готовност.
  • 4. В тенджерка сипете соевия сос и кафявата захар. Нарежете стръковете пресен лук на 3 части и ги пуснете в соса. Оставете сместа да заври и да се редуцира до желаната гъстота.
  • 5. Поставете пържените зеленчуци в купа и ги поръсете с нарязан на тънко пресен лук. Сьомгата сервирайте върху канапе от червено зеле. Полейте рибата със соса терияки и черен сусам. Поднесете със зеленчуци в темпура и маринован джинджифил.

Свързани рецепти

Виж всички