Вегетариански стир-фрай с оризови нудли
Рецепта от: Люк Нгуен
Тези китайски добре запържени оризови нудли със зеленчуци са богати на вкусове и текстури. Чили олиото ги прави приятно пикантни.
Продукти
- 2 с.л. фъстъчено олио
- 2 скилидки чесън
- 1 шепа китайско зеле
- шепа бобени кълнове
- ½ връзка пресен чесън
- щипка сол
- 1 с.л. светъл соев сос
- 1 ч.л. чили олио
- 250 г сварени оризови нудли
- 2 мариновани люти чушки
- 2 с.л. чеснова вода
- 2 стръка пресен лук
- За чили олиото:
- 2 с.л. едър лют червен пипер
- ½ ч.ч. фъстъчено олио
- 1 с.л. сусамово олио
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте силно тиган с 2 с.л. фъстъчено олио в него и запържете нарязания на ситно чесън. След минута добавете нарязаното на ивици китайско зеле, бобовите кълнове и зелената част на стръкове пресен чесън, нарязани на парчета по 4 см. Разбъркайте и овкусете със сол и соев сос. Разбъркайте отново.
- 2. Добавете чили олио (смес от растително олио, сушени люти чушки и фъстъци) и сварените „ал денте“ нудли и разбъркайте. След това добавете нарязаните на ситно мариновани люти чушки, както и чесновата вода (няколко скилидки чесън, накиснати във вода за 1 нощ). Разбъркайте добре.
- 3. Накрая поръсете с нарязан пресен лук и разбъркайте. Сервирайте нудлите веднага, поръсени с още пресен лук.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Люк Нгуен
Салата от зелени домати
Рецепти Люк Нгуен
Тилапия на скара с лимонова трева
Рецепти Люк Нгуен
Бавно готвени свински джолани с анасон и касия
Рецепти Люк Нгуен
Мариновани свински гърди на скара Чианг Май
Рецепти Люк Нгуен
Зеленчукови рулца
Рецепти Люк Нгуен
Пикантни уйгурски телешки шишчета
Рецепти Люк Нгуен
Печена риба с хрупкава мента
Рецепти Люк Нгуен
Лепкави кнедли със сусам
Рецепти Люк Нгуен
Риба на пара със соеви зърна и оризови нудли
Рецепти Люк Нгуен
Сладък хляб "Баба"