Вегетариански стир-фрай с оризови нудли
Рецепта от: Люк Нгуен
Тези китайски добре запържени оризови нудли със зеленчуци са богати на вкусове и текстури. Чили олиото ги прави приятно пикантни.
Продукти
- 2 с.л. фъстъчено олио
- 2 скилидки чесън
- 1 шепа китайско зеле
- шепа бобени кълнове
- ½ връзка пресен чесън
- щипка сол
- 1 с.л. светъл соев сос
- 1 ч.л. чили олио
- 250 г сварени оризови нудли
- 2 мариновани люти чушки
- 2 с.л. чеснова вода
- 2 стръка пресен лук
- За чили олиото:
- 2 с.л. едър лют червен пипер
- ½ ч.ч. фъстъчено олио
- 1 с.л. сусамово олио
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте силно тиган с 2 с.л. фъстъчено олио в него и запържете нарязания на ситно чесън. След минута добавете нарязаното на ивици китайско зеле, бобовите кълнове и зелената част на стръкове пресен чесън, нарязани на парчета по 4 см. Разбъркайте и овкусете със сол и соев сос. Разбъркайте отново.
- 2. Добавете чили олио (смес от растително олио, сушени люти чушки и фъстъци) и сварените „ал денте“ нудли и разбъркайте. След това добавете нарязаните на ситно мариновани люти чушки, както и чесновата вода (няколко скилидки чесън, накиснати във вода за 1 нощ). Разбъркайте добре.
- 3. Накрая поръсете с нарязан пресен лук и разбъркайте. Сервирайте нудлите веднага, поръсени с още пресен лук.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Люк Нгуен
Виетнамски ориз с пиле
Рецепти Люк Нгуен
Салата от зелени домати
Рецепти Люк Нгуен
Тилапия на скара с лимонова трева
Рецепти Люк Нгуен
Кнедли със свинско и скариди
Рецепти Люк Нгуен
Бавно готвени свински джолани с анасон и касия
Рецепти Люк Нгуен
Салата от зелена папая и сушено биволско месо
Рецепти Люк Нгуен
Мариновани свински гърди на скара Чианг Май
Рецепти Люк Нгуен
Зеленчукови рулца
Рецепти Люк Нгуен
Пикантни уйгурски телешки шишчета
Рецепти Люк Нгуен
Рулца от оризови кори с говеждо