Тези китайски добре запържени оризови нудли със зеленчуци са богати на вкусове и текстури. Чили олиото ги прави приятно пикантни.

Продукти

  • 2 с.л. фъстъчено олио
  • 2 скилидки чесън
  • 1 шепа китайско зеле
  • шепа бобени кълнове
  • ½ връзка пресен чесън
  • щипка сол
  • 1 с.л. светъл соев сос
  • 1 ч.л. чили олио
  • 250 г сварени оризови нудли
  • 2 мариновани люти чушки
  • 2 с.л. чеснова вода
  • 2 стръка пресен лук
  • За чили олиото:
  • 2 с.л. едър лют червен пипер
  • ½ ч.ч. фъстъчено олио
  • 1 с.л. сусамово олио

Начин на приготвяне:

  • 1. Загрейте силно тиган с 2 с.л. фъстъчено олио в него и запържете нарязания на ситно чесън. След минута добавете нарязаното на ивици китайско зеле, бобовите кълнове и зелената част на стръкове пресен чесън, нарязани на парчета по 4 см. Разбъркайте и овкусете със сол и соев сос. Разбъркайте отново.
  • 2. Добавете чили олио (смес от растително олио, сушени люти чушки и фъстъци) и сварените „ал денте“ нудли и разбъркайте. След това добавете нарязаните на ситно мариновани люти чушки, както и чесновата вода (няколко скилидки чесън, накиснати във вода за 1 нощ). Разбъркайте добре.
  • 3. Накрая поръсете с нарязан пресен лук и разбъркайте. Сервирайте нудлите веднага, поръсени с още пресен лук.

Свързани рецепти

Виж всички