Хрупкави пържени картофи
Рецепта от: Марк Мориарти
1. Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета с дебелина 1 мм, с помощта на ренде "Мандолина". Поставете кръгчетата картофи в голяма купа.
2. Разтопете маслото и го добавете към картофите. Разбъркайте и добавете царевичното ниешесте и солта. Разбъркайте добре.
3. Постелете дъното и стените на правоъгълна форма за хляб с хартия за печене. Подредете кръгчетата картофи във формата, на плътни редове. Покрийте с парче хартия за печене и поставете в предварително загрята фурна на 110 градуса за 3 часа.
4. Върху изпечените картофи поставете друга форма за хляб, а в нея 2 консерви, за да притиснат добре картофите. Поставете в хладилника за 1 нощ.
5. Извадете картофите от формата и отстранете хартията. Нарежете на правоъгълни или квадратни парчета.
6. Сипете 4-5 пръста оли в тенджера и го загрейте до 180 градуса. Пържете парчетата картофи на порции, по 3-4 минути, до златисто. Поръсете със сол, докато са още топли.
7. За соса Чимичури нарежете на ситно магданоза и го смесете с оцета и зехтина. Разбъркайте. Добавете нарязаната на ситно люта чушка, настърганата скилидка чесън и сушения риган. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
8. Поднесете хрупкавите пържени картофи със соса за топене.
Продукти
- 6 големи червени картофа
- 15 г царевично нишесте
- 300 г масло
- сол
- олио за пържене
- За соса Чимичури:
- шепа магданоз
- 1 червена люта чушка
- 1 с.л. сушен риган
- 1 скилидка чесън
- 20 мл пикантен зехтин
- 3 с.л. червен оцет
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол