Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Мишел Ру Джуниър

Мишел Ру Джуниър

Мишел Ру Джуниър
Мишел Ру Джуниър е роден през 1960 г. в Пембъри, Кент, Англия, където баща му Албърт Ру работи по това време като частен готвач. Най-ранните му спомени за храна са уханията от голямата кухня - на сладкиши, карамелизирана захар и яхнии, които приготвят майка му и баща му, докато той си играе под масата.
След като взима решение да последва пътя на баща си, той напуска училище на 16-годишна възраст, за да отиде на стаж при майстор-сладкар Hellegouarche в Париж от 1976 до 1979 г. След това работи в ресторант на Ален Шапел, готвач на който се възхищава, близо до Лион. Мишел отбива военната си служба в кухнята на Елисейския дворец по време на президентството на Жискар д’Естен и Франсоа Митеран. Работи известно време в два известни деликатесни магазина в Париж и в ресторант „Gavvers“ в Лондон.
След кратък престой в хотел „Мандарин“ в Хонг Конг, Мишел се връща в Лондон, където работи в „La Tante Claire“ преди да се присъедини към семейния бизнес. През 1991 г. Мишел Ру поема управлението на ресторант „Le Gavroche“, като постепенно, през годините, променя стила на готвене – класическа френска кухня с лека, модерна нотка.

Мишел Ру отваря последователно два нови ресторанта през 2010 г. - „Roux“ на пл. „Парламент“ и „Roux at The Landau“ в луксозният лондонски хотел „The Landau“.

Мишел Ру е водещ и съдия в популярното телевизионно шоу „MasterChef: The Professionals“. Той е бил водещ и на три сезона на шоуто „Great British Food Revival“. Наскоро Мишел стана водещ и на телевизионното предаване „Храна и напитки“.

Мишел също така води курс в кулинарното училище „Cactus Kitchens“ заедно с Аманда Рос, продуцент на кулинарното предаване „Saturday Kitchen“. „Cactus Kitchens“ предоставя възможност на хората да се научат да готвят от известен английски готвач.

Мишел е запален спортсмен и през 2013 г. е пробягал 19-тия си маратон с благотворителна цел.