Трюфад
Рецепта от: Мишел Ру Джуниър
Трюфадът е френско ястие от картофи, бекон и три вида сирене, което се приготвя на котлон. Тайната е в тънкото нарязване на картофите и патешката мас, в която се готвят. Неустоимо ястие, особено придружено от чаша вино!
Продукти
- 1.2 кг картофи за печене
- 4 с.л. патешка мас или олио
- 50 г суров бекон
- 400 г сирене – Чедър, Ементал, Комте или Онгълшийлд
- 1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете бекона на малки кубчета. Обелете картофите и ги нарежете на тънки кръгчета с дебелина 3-4 мм.
- 2. Разтопете патешката мас в тиган или плитка тенджера с двойно дъно и в нея запържете бекона, докато придобие златист цвят. Добавете нарязаните картофи. Поръсете със сол и много черен пипер. Поставете капака и гответе на умерен огън 20 минути, като разбърквате от време на време.
- 3. Настържете трите вида сирене. Нарежете на ситно скилидката чесън.
- 4. Добавете чесъна при картофите, разбъркайте и захлупете. Гответе още 10 минути.
- 5. Намалете силата на огъня и поръсете настърганите сирена едно по едно, на слоеве. Захлупете и гответе 5 минути, докато сирената се разтопят.
- 6. С помощта на шпатула остържете картофите от дъното на съда и ако имате желание, може да обърнете трюфада в чиния, подобно на фритата. Сервирайте със зелена салата и печено месо.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Картофени кюфтета с Еленски бут
Рецепти Марк Мориарти
Хрупкави пържени картофи
Рецепти Мери Бери
Мини картофи "Дафиноа"
Рецепти Стоян и Лора
Картофени тиганици
Рецепти Къртис Стоун
Пържени картофи с патешка мас и оцет с естрагон
Рецепти Джъстин Скофийлд
Гратен от сладки картофи
Рецепти Ейнсли Хариът
Картофени рьощи с кървавица, поширано яйце и хрупкав бекон
Рецепти Марк Мориарти
Тройно пържени картофи
Рецепти Марк Мориарти
Идеалното картофено пюре
Рецепти Стоян и Лора
Родопски пататник