• Сарми с лозови листаРецепти
    Сарми с лозови листа

    Това е рецепта за сарми с домашно приготвени лозови листа и смляно на момента свинско месо.  Класическа за региона на Балканите рецепта, представена от словенския готвач Примож Долничар.

  • Печени свински ребра със зеленчуков пастетРецепти
    Печени свински ребра със зеленчуков пастет

    За да се получат крехки, сочни и с хрупкава коричка, свинските ребра трябва да се пекат бавно и да се обливат с отделилия се сос. Печените заедно с тях зеленчуци се превръщат в чудесен пастет. Допълни...

  • Ризото с пъдпъдъкРецепти
    Ризото с пъдпъдък

    Това е рецепта за кремообразно бяло ризото, обогатено с пармезан и пушена скаморца. А пошираният в зехтин пъдпъдък допълва вкуса на ориза.

  • Цял печен лавракРецепти
    Цял печен лаврак

    Няма нищо по-апетитно от печена на скара риба. Целият печен лаврак се поднася с доматен сос и запечени и овкусени с аншоа броколини.

  • Печено филе от сьомга с пъдпъдъчи яйца, аспержи и билков сосРецепти
    Печено филе от сьомга с пъдпъдъчи яйца, аспержи и билков сос

    1. Загрейте фурната на 180 градуса (160 с вентилатор). Намажете с масло дъното на тавичка и поръсете със сол и черен пипер. Подредете парчетата филе от сьомга, с кожата надолу. Поръсете рибата със сол...

  • Боб с манатаркиРецепти
    Боб с манатарки

    1. Сипете боба в мултикукър заедно с наситнените лук и морков, клонките джоджен и около чаша и половина вода. Водата трябва да покрива боба, но не и да го надвишава повече от 2 см. Гответе 30 минути п...

  • Пиле лютикаРецепти
    Пиле лютика

    1. Наситнете лука и чесъна. Нарежете месото на кубчета, поръсете със сол, пипер меланж и брашно и запържете в загрято масло до полуготовност. 2. Извадете от съда и запържете лука и чесъна. 3. Когато...

  • Агнешки котлети с картофи „Дофиноа“Рецепти
    Агнешки котлети с картофи „Дофиноа“

    1. За картофите обелете и нарежете на тънки филийки картофите. Изсипете сметаната и млякото в дълбок съд. Добавете смачканите скилидки чесън, филийките картофи, овкусете със сол. Сложете на огъня и го...