пресни подправки
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиПечено пиле на тиган със сотирани картофи
Разтвореното като пеперуда пиле "се изпича" на тиган до хрупкавост и се поднася със златисти картофи с розмарин.
РецептиАгнешко на скара с хариса и зеленчуци
Ако решите да изпечете агнешкото във фурна вместо на скара, загрейте я предварително на 180 градуса (с вентилатор) и гответе месото 30 минути. След това намалете на 140 градуса и гответе още час и пол...
РецептиРак, рачешки пастет и салата от алабаш и целина
Пригответе тази семпла храна в сезона на раците. С месото от сварения рак пригответе пастет, а краката и щипките затоплете върху скарата. Поднесете с лесна салата оот нарязани на ленти зеленчуци и лим...
РецептиДиви гъби с яйца и дресинг от девесил
Ако разполагате с микс от пресни диви гъби, насладете им се в един импровизиран обяд - с яйца и дресинг от пресен девесил, чесън и зехтин.
РецептиПикантно печено пиле с диви гъби и чеснов хляб
Съчетанието между овкусеното ссъс сместа от подправки рас ел ханут печено на скара пиле и задушените диви гъби, полети с дресинг с пресни подправки е наистина феномално. За гарнитура към това има пече...
РецептиАгнешка плешка с хрупкави картофи
Това печено агнешко не изисква много усилия, а повече време, тъй като се пече бавно. Поднесете с хрупкави печени картофи и италиански чеснов сос с пресни подправки.
РецептиПълнен лук с телешка кайма и кедрови ядки
В тази рецепта от турската кухня главите лук се сваряват, а след това се пълнят с плънка от запържена телешка кайма с лук и ориз. Готовото ястие се поръсва със зърна нар, кедрови ядки и пресни подправ...
РецептиСалата от зелен фасул с чимичури
"Семпли гарнитури, като тази с бланширан за кратко зелен боб с лимоново чимичури, пиперливи репички и хрупкавата текстура на хлебните трохи, допринасят за баланса във вкусовете към едно ястие с месо“,...