пресни подправки
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиСарми с лозови листа
Това е рецепта за сарми с домашно приготвени лозови листа и смляно на момента свинско месо. Класическа за региона на Балканите рецепта, представена от словенския готвач Примож Долничар.
РецептиПечени свински ребра със зеленчуков пастет
За да се получат крехки, сочни и с хрупкава коричка, свинските ребра трябва да се пекат бавно и да се обливат с отделилия се сос. Печените заедно с тях зеленчуци се превръщат в чудесен пастет. Допълни...
РецептиРизото с пъдпъдък
Това е рецепта за кремообразно бяло ризото, обогатено с пармезан и пушена скаморца. А пошираният в зехтин пъдпъдък допълва вкуса на ориза.
РецептиЦял печен лаврак
Няма нищо по-апетитно от печена на скара риба. Целият печен лаврак се поднася с доматен сос и запечени и овкусени с аншоа броколини.
РецептиПечено филе от сьомга с пъдпъдъчи яйца, аспержи и билков сос
1. Загрейте фурната на 180 градуса (160 с вентилатор). Намажете с масло дъното на тавичка и поръсете със сол и черен пипер. Подредете парчетата филе от сьомга, с кожата надолу. Поръсете рибата със сол...
РецептиБоб с манатарки
1. Сипете боба в мултикукър заедно с наситнените лук и морков, клонките джоджен и около чаша и половина вода. Водата трябва да покрива боба, но не и да го надвишава повече от 2 см. Гответе 30 минути п...
РецептиПиле лютика
1. Наситнете лука и чесъна. Нарежете месото на кубчета, поръсете със сол, пипер меланж и брашно и запържете в загрято масло до полуготовност. 2. Извадете от съда и запържете лука и чесъна. 3. Когато...
РецептиАгнешки котлети с картофи „Дофиноа“
1. За картофите обелете и нарежете на тънки филийки картофите. Изсипете сметаната и млякото в дълбок съд. Добавете смачканите скилидки чесън, филийките картофи, овкусете със сол. Сложете на огъня и го...