• Рулца със сирене и пресни подправкиРецепти
    Рулца със сирене и пресни подправки

    Този хляб е идеален за споделяне и е изключително подходящ за всякакви разядки. Най-добре е да се яде в деня, в който е направен, но може да бъде и замразен. Преди поднасяне, поставете в умерена фурна...

  • Карибска смес за овкусяване на рибаРецепти
    Карибска смес за овкусяване на риба

    Тази класическа смес от подправки за овкусяване на цяла риба от Барбадос включва местни пресни подправки, чесън, лук и разбира се люти чушки Скоч боне. Сместа се втрива в цялата риба, след това рибата...

  • Печена сьомга с фенел и салца ВердеРецепти
    Печена сьомга с фенел и салца Верде

    Това е лесна и бърза рецепта за приготвяне на филе от сьомга със зеленчуци на тиган. Рибата допълнително се поръсва със свежа салца верде от пресни подправки.

  • Наси улам с микробилкиРецепти
    Наси улам с микробилки

    Тази оризова салата има много различни вариации из цяла Малайзия. Тази в стил ниония съдържа най-различни съставки - от сварено яйце до пресни корени галангал и куркума. Но по-семплият вариант на сала...

  • Хотдог „Чорипан“Рецепти
    Хотдог „Чорипан“

    Да поговорим за удоволствието да отхапете топъл хотдог, за който сте приготвили сами питките и сосовете. Непременно опитайте, а и ще ви остане тесто за питки за бургери, което може да замразите.

  • Гъбена супа с оризРецепти
    Гъбена супа с ориз

    Рецепта за лесна за приготвяне, ароматна гъбена супа. Използвайте гъби кладница и пресни подправки за много вкус и аромат. Супата не се застройва, затова е подходяща, както за вегетарианци, така и за...

  • Сарми с лозови листаРецепти
    Сарми с лозови листа

    Това е рецепта за сарми с домашно приготвени лозови листа и смляно на момента свинско месо.  Класическа за региона на Балканите рецепта, представена от словенския готвач Примож Долничар.

  • Печени свински ребра със зеленчуков пастетРецепти
    Печени свински ребра със зеленчуков пастет

    За да се получат крехки, сочни и с хрупкава коричка, свинските ребра трябва да се пекат бавно и да се обливат с отделилия се сос. Печените заедно с тях зеленчуци се превръщат в чудесен пастет. Допълни...