Това е рецепта за най-вкусните пържени картофи. Те първо се варят, след това се охлаждат, а накрая се пържат, но два пъти.

Продукти

  • 4 големи картофа
  • 3 литра вода
  • 150 г морска сол
  • 1 литър олио за пържене

Начин на приготвяне:

  • 1. Изберете по-брашнен сорт картофи. Обелете и ги нарежете на еднакви резени - приблизително 2 на 7 мм.
  • 2. Сипете 3 литра вода и добавете голяма щипка сол. Поставете картофите в студената вода и изчакайте да заврат. Варете 3 минути. Извадете картофите с решетеста лъжица и ги прехвърлете в тавичка, постлана с кухненска хартия. Поставете в хладилник за 30 минути.
  • 3. Сипете олиото в дълбока тенджера и го загрейте до 140 градуса. Пържете картофите 4 минути и ги извадете в тавичка, постлана с кухненска хартия. Поставете ги в хладилник за 30 минути-
  • 4. Загрейте олиото за пържене до 200 градуса и пуснете картофите вътре. Пържете 4 минути, до тъмнозлатисто. Извадете картофите с решетеста лъжица.
  • 5. Поръсете топлите пържени картофи със сол и ги сервирайте.

Свързани рецепти

Виж всички