Тройно пържени картофи
Рецепта от: Марк Мориарти
Това е рецепта за най-вкусните пържени картофи. Те първо се варят, след това се охлаждат, а накрая се пържат, но два пъти.
Продукти
- 4 големи картофа
- 3 литра вода
- 150 г морска сол
- 1 литър олио за пържене
Начин на приготвяне:
- 1. Изберете по-брашнен сорт картофи. Обелете и ги нарежете на еднакви резени - приблизително 2 на 7 мм.
- 2. Сипете 3 литра вода и добавете голяма щипка сол. Поставете картофите в студената вода и изчакайте да заврат. Варете 3 минути. Извадете картофите с решетеста лъжица и ги прехвърлете в тавичка, постлана с кухненска хартия. Поставете в хладилник за 30 минути.
- 3. Сипете олиото в дълбока тенджера и го загрейте до 140 градуса. Пържете картофите 4 минути и ги извадете в тавичка, постлана с кухненска хартия. Поставете ги в хладилник за 30 минути-
- 4. Загрейте олиото за пържене до 200 градуса и пуснете картофите вътре. Пържете 4 минути, до тъмнозлатисто. Извадете картофите с решетеста лъжица.
- 5. Поръсете топлите пържени картофи със сол и ги сервирайте.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Картофени кюфтета с Еленски бут
Рецепти Марк Мориарти
Хрупкави пържени картофи
Рецепти Мери Бери
Мини картофи "Дафиноа"
Рецепти Стоян и Лора
Картофени тиганици
Рецепти Къртис Стоун
Пържени картофи с патешка мас и оцет с естрагон
Рецепти Мери Бери
Огретен от фенел и картофи
Рецепти Джъстин Скофийлд
Гратен от сладки картофи
Рецепти Ейнсли Хариът
Картофени рьощи с кървавица, поширано яйце и хрупкав бекон
Рецепти Марк Мориарти
Идеалното картофено пюре
Рецепти Шейн Делия
Мухлама