Идеалното картофено пюре
Рецепта от: Марк Мориарти
За идеалното картофено пюре е важно всичко - от печенето на картофите, до добавянето на маслото при мачкането им.
Продукти
- 6 големи картофа
- 100 г морска сол
- 300 мл пълномаслена течна сметана
- 300 г масло
Начин на приготвяне:
- 1. Измийте и подсушете картофите. Сипете морската сол на един слой в тава. Подредете картофите отгоре. Надупчете ги с помощта на нож, на няколко места.
- 2. Печете картофите в предварително загрята фурна на 200 градуса 60 минути.
- 3. Разрежете печените картофи на половинки и издълбайте вътрешността им. С помощта на преса за картофи смачкайте вътрешността в купа.
- 4. Загрейте сметаната. Нарежете студеното масло на кубчета.
- 5. Добавете топлата сметана малко по малко към картофите, като разбърквате непрекъснато. След това добавете кубчетата масло на порции, като разбърквате много енергично през цялото време. Накрая добавете сол и разбъркайте. Трябва да получите идеално гладко и пухкаво картофено пюре.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Картофени кюфтета с Еленски бут
Рецепти Марк Мориарти
Хрупкави пържени картофи
Рецепти Стоян и Лора
Картофени тиганици
Рецепти Къртис Стоун
Пържени картофи с патешка мас и оцет с естрагон
Рецепти Мери Бери
Огретен от фенел и картофи
Рецепти Джъстин Скофийлд
Гратен от сладки картофи
Рецепти Ейнсли Хариът
Картофени рьощи с кървавица, поширано яйце и хрупкав бекон
Рецепти Марк Мориарти
Тройно пържени картофи
Рецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни