За идеалното картофено пюре е важно всичко - от печенето на картофите, до добавянето на маслото при мачкането им.

Продукти

  • 6 големи картофа
  • 100 г морска сол
  • 300 мл пълномаслена течна сметана
  • 300 г масло

Начин на приготвяне:

  • 1. Измийте и подсушете картофите. Сипете морската сол на един слой в тава. Подредете картофите отгоре. Надупчете ги с помощта на нож, на няколко места.
  • 2. Печете картофите в предварително загрята фурна на 200 градуса 60 минути.
  • 3. Разрежете печените картофи на половинки и издълбайте вътрешността им. С помощта на преса за картофи смачкайте вътрешността в купа.
  • 4. Загрейте сметаната. Нарежете студеното масло на кубчета.
  • 5. Добавете топлата сметана малко по малко към картофите, като разбърквате непрекъснато. След това добавете кубчетата масло на порции, като разбърквате много енергично през цялото време. Накрая добавете сол и разбъркайте. Трябва да получите идеално гладко и пухкаво картофено пюре.

Свързани рецепти

Виж всички