Козуначени рула с орехи и мармалад
Рецепта от: Стоян и Лора
Тези козуначени рула с плънка от смлени орехи, есенция ром и мармалад са идеални за закуска, както и за хапване навън - на работа или на път. Сухата мая на Dr. Oetker е дехидратирана, затова няма нужда да се залива с течност предварително.
Продукти
- 350 г брашно
- 1 пакетче суха мая
- 150 мл топло прясно мляко
- 100 г кафява захар
- 1 шипка сол
- 100 г краве масло (на стайна температура)
- 2 яйца
- кората от 1 лимон
- есенция ванилия
- За намазване:
- 100 г орехи
- 100 г кафява захар
- 1 ч. л. канела
- 100 г краве масло (на стайна температура)
- 2 белтъка
- ½ есенция ром
- мармалад за намазване
Начин на приготвяне:
- 1. Смесете брашното и маята в голяма купа, добавете разбитите яйца и прясното мляко, кафявата захар, солта, маслото, кората от лимона, есенцията ванилия и омесете меко и еластично тесто.
- 2. Оставете да втаса на топло.
- 3. През това време в блендер смелете орехите, захарта и канелата. Добавете маслото, есенцията ром и белтъците. Смелете за кратко.
- 4. Разточете тестото на кора с дебелина 1 см. Намажете с ореховата смес и после с мармалада и навийте на руло. Нарежете на парчета, подредете ги в тава и ги оставете да втасат.
- 5. Поръсете със захар и изпечете на 180 градуса за 15 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Надия Хюсеин
Шоколадов соден хляб
Рецепти Силвия Колока
Селски пай със спанак
Рецепти Стоян и Лора
Сандвичи с авокадо мус
Рецепти Надия Хюсеин
Понички с конфитюр
Рецепти Надия Хюсеин
Уелски кексчета със семена резене и кули от боровинки
Рецепти Надия Хюсеин
Сладки кифлички (сконс) с кокосов крем и сладко от ананас
Рецепти Надия Хюсеин
Охлювчета с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени кифли с шоколад
Рецепти Силвия Колока
Понички с крем