Тези козуначени рула с плънка от смлени орехи, есенция ром и мармалад са идеални за закуска, както и за хапване навън - на работа или на път. Сухата мая на Dr. Oetker е дехидратирана, затова няма нужда да се залива с течност предварително.

Продукти

  • 350 г брашно
  • 1 пакетче суха мая
  • 150 мл топло прясно мляко
  • 100 г кафява захар
  • 1 шипка сол
  • 100 г краве масло (на стайна температура)
  • 2 яйца
  • кората от 1 лимон
  • есенция ванилия
  • За намазване:
  • 100 г орехи
  • 100 г кафява захар
  • 1 ч. л. канела
  • 100 г краве масло (на стайна температура)
  • 2 белтъка
  • ½ есенция ром
  • мармалад за намазване

Начин на приготвяне:

  • 1. Смесете брашното и маята в голяма купа, добавете разбитите яйца и прясното мляко, кафявата захар, солта, маслото, кората от лимона, есенцията ванилия и омесете меко и еластично тесто.
  • 2. Оставете да втаса на топло.
  • 3. През това време в блендер смелете орехите, захарта и канелата. Добавете маслото, есенцията ром и белтъците. Смелете за кратко.
  • 4. Разточете тестото на кора с дебелина 1 см. Намажете с ореховата смес и после с мармалада и навийте на руло. Нарежете на парчета, подредете ги в тава и ги оставете да втасат.
  • 5. Поръсете със захар и изпечете на 180 градуса за 15 минути.

Свързани рецепти

Виж всички