Пушено пиле с прясно зеле
Рецепта от: Стоян и Лора
Зелето се задушава с домати и предварително запържения до хрупкавост бекон. След това се готви с разфасованото пушено пиле до готовност.
Продукти
- 1 пушено пиле
- 1 голяма глава прясно зеле или 1 и 1/2 малки
- 200 г бекон
- 100 мл олио
- 200 г домати на кубчета от консерва
- 1 с.л. червен пипер
- 1 с.л. черен пипер на зърна
- 2 дафинови листа
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете бекона на гредички, а зелето на едро.
- 2. Сложете бекона в студена тенджера и включете котлона. Щом пусне мазнината си, добавете олиото, запържето до златисто и прибавете нарязаното зеле. Гответе, докато зелето омекне и намали обема си.
- 3. Разделете пушеното пиле на порционни парчета.
- 4. Овкусете ястието със сол, добавете доматите, червения пипер, пуснете в съда зърната черен пипер, дафиновия лист и разбъркайте.
- 5. Подредете върху зелето нарязаното пилешко месо. Притиснете с чиния и гответе на слаб огън, докато зелето се сготви.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Нико Рейнолдс
Пикантно печено пиле със зеленчуци
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Нико Рейнолдс
Шауарма с пиле и гъби