Пушено пиле с прясно зеле
Рецепта от: Стоян и Лора
Зелето се задушава с домати и предварително запържения до хрупкавост бекон. След това се готви с разфасованото пушено пиле до готовност.
Продукти
- 1 пушено пиле
- 1 голяма глава прясно зеле или 1 и 1/2 малки
- 200 г бекон
- 100 мл олио
- 200 г домати на кубчета от консерва
- 1 с.л. червен пипер
- 1 с.л. черен пипер на зърна
- 2 дафинови листа
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете бекона на гредички, а зелето на едро.
- 2. Сложете бекона в студена тенджера и включете котлона. Щом пусне мазнината си, добавете олиото, запържето до златисто и прибавете нарязаното зеле. Гответе, докато зелето омекне и намали обема си.
- 3. Разделете пушеното пиле на порционни парчета.
- 4. Овкусете ястието със сол, добавете доматите, червения пипер, пуснете в съда зърната черен пипер, дафиновия лист и разбъркайте.
- 5. Подредете върху зелето нарязаното пилешко месо. Притиснете с чиния и гответе на слаб огън, докато зелето се сготви.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Нико Рейнолдс
Пикантно печено пиле със зеленчуци
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Нико Рейнолдс
Шауарма с пиле и гъби