Зелето се задушава с домати и предварително запържения до хрупкавост бекон. След това се готви с разфасованото пушено пиле до готовност.

Продукти

  • 1 пушено пиле
  • 1 голяма глава прясно зеле или 1 и 1/2 малки
  • 200 г бекон
  • 100 мл олио
  • 200 г домати на кубчета от консерва
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 с.л. черен пипер на зърна
  • 2 дафинови листа

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете бекона на гредички, а зелето на едро.
  • 2. Сложете бекона в студена тенджера и включете котлона. Щом пусне мазнината си, добавете олиото, запържето до златисто и прибавете нарязаното зеле. Гответе, докато зелето омекне и намали обема си.
  • 3. Разделете пушеното пиле на порционни парчета.
  • 4. Овкусете ястието със сол, добавете доматите, червения пипер, пуснете в съда зърната черен пипер, дафиновия лист и разбъркайте.
  • 5. Подредете върху зелето нарязаното пилешко месо. Притиснете с чиния и гответе на слаб огън, докато зелето се сготви.

Свързани рецепти

Виж всички