Десерт "Дубайски шоколад"
Рецепта от: Стоян и Лора
Хрупкав кадаиф, ядки шамфъстък в комбинация със специалния пудинг с вкус Баварски крем на Dr. Oetker - всяка хапка е вълшебна!
Продукти
- За основата:
- 200 г пресен кадаиф
- 50 г краве масло
- 150 г паста от шамфъстък
- 2 с. л. захар
- За крема:
- 1 пакет специален пудинг с вкус Баварски крем
- 750 мл прясно мляко
- 250 мл сладкарска сметана
- 100 г захар
- 60 г сурови белени ядки шамфъстък
- За шоколада:
- 200 г черен шоколад (60% какао)
- ядки шамфъстък
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете кадаифа и го запържете в маслото до златисто. Охладете го. След това го смесете с пастата от шамфъстък, поръсете със захар и оставете настрани.
- 2. За крема сипете в тенджера захарта, пакетчето пудинг и постепенно наливайте млякото, като бъркате. Сложете на котлона и бъркайте около 5 минути.
- 3. Прехвърлете готовия крем в купа, покрийте го с фолио за свежо съхранение и го оставете да се охлади.
- 4. След това го смесете с нарязаните ядки и разбитата сметана.
- 5. В чаши подредете пласт кадаиф, след това крем и накрая полейте с разтопен черен шоколад. Поръсете с ядки и приберете десерта в хладилник, за да стегне.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Панакота с кисело мляко и горски плодове
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов мус с малини
Рецепти Къртис Стоун
Лимонов мус с маскарпоне
Рецепти Къртис Стоун
Кокосова панакота със сорбе от маракуя и мескал
Рецепти Стоян и Лора
Панакота с крем от мандарини
Рецепти Рудолф ван Веен
Мус от червено вино с плодови топчета
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов крем брюле
Рецепти Лука Чиано
Биволска панакота с лимончело и ягоди
Рецепти Стоян и Лора
Крем пита в чаша
Рецепти Стоян и Лора
"Итън мес" с горски плодове