Хрупкав кадаиф, ядки шамфъстък в комбинация със специалния пудинг с вкус Баварски крем на Dr. Oetker  - всяка хапка  е вълшебна!

 

Продукти

  • За основата:
  • 200 г пресен кадаиф
  • 50 г краве масло
  • 150 г паста от шамфъстък
  • 2 с. л. захар
  • За крема:
  • 1 пакет специален пудинг с вкус Баварски крем
  • 750 мл прясно мляко
  • 250 мл сладкарска сметана
  • 100 г захар
  • 60 г сурови белени ядки шамфъстък
  • За шоколада:
  • 200 г черен шоколад (60% какао)
  • ядки шамфъстък

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете кадаифа и го запържете в маслото до златисто. Охладете го. След това го смесете с пастата от шамфъстък, поръсете със захар и оставете настрани.
  • 2. За крема сипете в тенджера захарта, пакетчето пудинг и постепенно наливайте млякото, като бъркате. Сложете на котлона и бъркайте около 5 минути.
  • 3. Прехвърлете готовия крем в купа, покрийте го с фолио за свежо съхранение и го оставете да се охлади.
  • 4. След това го смесете с нарязаните ядки и разбитата сметана.
  • 5. В чаши подредете пласт кадаиф, след това крем и накрая полейте с разтопен черен шоколад. Поръсете с ядки и приберете десерта в хладилник, за да стегне.

Свързани рецепти

Виж всички