Кокосова панакота със сорбе от маракуя и мескал
Рецепта от: Къртис Стоун
Този десерт без лактоза е идеален за горещите летни вечери. Панакота с кокосово мляко, съчетана със сорбе от маракуя.
Продукти
- 2 ч.ч. кокосово мляко
- 1 ч.л. желатин на прах
- 3 с.л. захар
- 500 г замразено манго (на кубчета)
- 100 г пюре от маракуя
- 50 г кокосова вода
- 50 г мескал
- 1 с.л. сироп от агаве
- За гарниране:
- 2 бр. маракуя
- листа микро мента
Начин на приготвяне:
- 1. За панакотата в купичка сипете 1/2 ч.ч. кокосово мляко и върху него поръсете желатина. Разбъркайте леко и оставете за 15 минути.
- 2. В касеролка сипете 1 ч.ч. кокосово мляко заедно със захарта и я загрейте, без да завира. Добавете набъбналия желатин при топлото мляко и разбъркайте енергично с помощта на тел за минута. Може да пресипете сместа в купа, за да се уверите, че желатинът се е разтворил напълно. Върнете отново в касеролата. Добавете последната ½ ч.ч. кокосово мляко и разбъркайте. Дръпнете от огъня.
- 3. Разпределете сместа в стъклени чаши на столче, като я прецедите. След като панакотата изстине на стайна температура, поставете чашите в хладилник за 8 часа.
- 4. За сорбето сложете замразените кубчета манго в блендер или кухненски робот, добавете прецеденото пюре от маракуя, кокосовата вода, сиропа от агаве и мескала. Пасирайте до гладкост и пресипете сместа в кутия с капак. Поставете във фризер за 30 минути.
- 5. Върху едната половина на панакотата разпределете издълбаната вътрешност на ½ маракуя и поръсете с листенца мента. В другата половина сложете пълна супена лъжица сорбе.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов мус с малини
Рецепти Къртис Стоун
Лимонов мус с маскарпоне
Рецепти Стоян и Лора
Панакота с крем от мандарини
Рецепти Рудолф ван Веен
Мус от червено вино с плодови топчета
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов крем брюле
Рецепти Лука Чиано
Биволска панакота с лимончело и ягоди
Рецепти Марта Стюарт
Шоколадов мус S'Mores
Рецепти Стоян и Лора
Крем пита в чаша
Рецепти Стоян и Лора
"Итън мес" с горски плодове
Рецепти Стоян и Лора
Крем "Каталана"