1. За шоколадовия мус разтопете начупения шоколад и маслото на водна баня.

2. Разтворете желатина в студеното кафе и оставете да набъбне, след това го загрейте.

3. Разбийте сметаната и захарта докато станат пухкави.

4. В купа смесете шоколада със сметаната, добавете и загретия желатин. Прехвърлете в подходящ съд, покрийте и приберете в хладилник за 2 часа.

5. Направете основата като смесите бадемите, захарта, брашното, настърганата портокалова кора, какаото, разтопеното масло и щипка сол. Разбъркайте, за да се получат трохи.

6. Изсипете трохите в плитка тава. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 15 минути. Разбърквайте периодично и след като извадите от фурната, охладете.

7. В чиния сложете ринг, сложете от кафявата основа, с лъжица вземете от муса и сложете върху основата, гарнирайте с малини и сервирайте.

 

Продукти

  • За основата:
  • 120 г смлени бадеми
  • 120 г захар
  • 100 г брашно
  • кората от 1/2 портокал
  • 50 г какао
  • 125 г разтопено масло
  • 1 щипка сол
  • За шоколадовия мус:
  • 200 г черен шоколад
  • 30 г краве масло
  • 350 мл течна животинска сметана (35%, студена)
  • 2 с.л. кафява захар
  • 50 мл студено кафе
  • 1 ч.л. желатин
  • За гарниране:
  • 300 г пресни малини

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички