Шоколадов мус с малини
Рецепта от: Стоян и Лора
Нежен шоколадов мус с вкус на кафе, поднесен върху основа от какови маслени трохи и гарниран с пресни малини.
Продукти
- За основата:
- 120 г смлени бадеми
- 120 г захар
- 100 г брашно
- кората от 1/2 портокал
- 50 г какао
- 125 г разтопено масло
- 1 щипка сол
- За шоколадовия мус:
- 200 г черен шоколад
- 30 г краве масло
- 350 мл течна животинска сметана (35%, студена)
- 2 с.л. кафява захар
- 50 мл студено кафе
- 1 ч.л. желатин
- За гарниране:
- 300 г пресни малини
Начин на приготвяне:
- 1. За шоколадовия мус разтопете начупения шоколад и маслото на водна баня.
- 2. Разтворете желатина в студеното кафе и оставете да набъбне, след това го загрейте.
- 3. Разбийте сметаната и захарта докато станат пухкави.
- 4. В купа смесете шоколада със сметаната, добавете и загретия желатин. Прехвърлете в подходящ съд, покрийте и приберете в хладилник за 2 часа.
- 5. Направете основата като смесите бадемите, захарта, брашното, настърганата портокалова кора, какаото, разтопеното масло и щипка сол. Разбъркайте, за да се получат трохи.
- 6. Изсипете трохите в плитка тава. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 15 минути. Разбърквайте периодично и след като извадите от фурната, охладете.
- 7. В чиния сложете ринг, сложете от кафявата основа, с лъжица вземете от муса и сложете върху основата, гарнирайте с малини и сервирайте.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Къртис Стоун
Лимонов мус с маскарпоне
Рецепти Къртис Стоун
Кокосова панакота със сорбе от маракуя и мескал
Рецепти Стоян и Лора
Панакота с крем от мандарини
Рецепти Рудолф ван Веен
Мус от червено вино с плодови топчета
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов крем брюле
Рецепти Лука Чиано
Биволска панакота с лимончело и ягоди
Рецепти Марта Стюарт
Шоколадов мус S'Mores
Рецепти Стоян и Лора
Крем пита в чаша
Рецепти Стоян и Лора
"Итън мес" с горски плодове
Рецепти Стоян и Лора
Крем "Каталана"