Лимонов мус с маскарпоне
Рецепта от: Къртис Стоун
Този лек лимонов десерт е лесен за приготвяне предварително и е идеален за го поднесете на вечеря с приятели.
Продукти
- 2/3 ч.ч. захар
- 2 лимона
- 2 жълтъка
- ½ ч.ч. маскарпоне
- ¼ ч.ч. заквасена сметана
- ¾ ч.ч. сладкарска сметана
- бадемови или маслени бисквити
- малини
Начин на приготвяне:
- 1. Сипете захарта в стъклена купа. Настържете фино кората на 1 лимон и разбъркайте добре с пръсти. Добавете сока на 2 лимона и разбъркайте. Добавете жълтъците и разбъркайте. Поставете купата на водна баня и разбърквайте енергично сместа, докато тя стане бледожълта.
- 2. Добавете маскарпонето и заквасената сметана. Разбъркайте до хомогенност.
- 3. Разбийте сладкарската сметана до полуплътност. Добавете я на 2 порции към останалата смес, като разбърквате внимателно, с шпатула.
- 4. Разпределете муса в купички, като пълните ¾ от обема им. Поставете ги в хладилник за 1 час.
- 4. Гарнирайте лимоновия мус с натрошени бисквити и пресни малини.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов мус с малини
Рецепти Къртис Стоун
Кокосова панакота със сорбе от маракуя и мескал
Рецепти Стоян и Лора
Панакота с крем от мандарини
Рецепти Рудолф ван Веен
Мус от червено вино с плодови топчета
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов крем брюле
Рецепти Лука Чиано
Биволска панакота с лимончело и ягоди
Рецепти Стоян и Лора
Крем пита в чаша
Рецепти Стоян и Лора
"Итън мес" с горски плодове
Рецепти Стоян и Лора
Крем "Каталана"
Рецепти Къртис Стоун
Панакота с поширани ягоди