Съчетанието на кисело мляко с горски плодове и щипка ванилова захар в този нежен десерт е наистина неустоимо. За да може да се оформи, десертът се приготвя с желатин. Научете тънкостите при  работа с финия бял желатин на Dr. Oetker.

Продукти

  • 400 г кисело мляко (3,8% масленост)
  • 200 мл сметана
  • 120 г захар
  • кората от 1 лайм
  • 1 пакетче бурбонска ванилова захар
  • 1 пакетче желатин
  • За плодовете:
  • 200 г замразени горски плодове
  • 30 мл бренди
  • 150 г захар
  • сок от ½ лайм

Начин на приготвяне:

  • 1. Накиснете желатина в 30 мл студена вода.
  • 2. Загрейте сметаната със захарта – внимателно, без да кипва. Добавете набъбналия желатин и разбъркайте, докато се разтвори. Прецедете и оставете леко да се охлади.
  • 3. Разбъркайте добре киселото мляко (не трябва да е студено, може дори леко да го загреете на водна баня). Овкусете го с кората от лайм и ваниловата захар.
  • 4. Налейте сметаната към киселото мляко. Бъркайте постоянно, за да не се образуват бучки.
  • 5. Разпределете в шоли. Охладете за минимум 4 часа. Най-добре за една нощ.
  • 6. В касерола загрейте плодовете със захарта, брендито и сока от лайм. Гответе няколко минути. Дръпнете от огъня и охладете.
  • 7. Сервирайте панакотата с охладеното сладко.

Свързани рецепти

Виж всички