Фин и нежен десерт от разбити на сняг белтъци, ганаш от бял шоколад и горски плодове. Необходимо е само търпение, за да може парфето да се охлади за една нощ.

Продукти

  • 400 г течна животинска сметана
  • 120 г белтъци
  • 200 г захар
  • 450 г бял шоколад
  • пресни плодове

Начин на приготвяне:

  • 1. За ганаша загрейте сметаната и залейте с нея белия шоколад. Оставете шоколада да се охлади. Разбийте захарта и белтъците на водна баня, докато температурата достигне 60 градуса.
  • 2. След това прехвърлете сместа в купата на миксера и разбивайте, докато температурата падне до 35 градуса. На тънка струйка налейте ганаша в белтъчния сняг, като разбърквате внимателно.
  • 3. Пресипете сместа в малка форма за торта, дъното и стените на която са покрити с хартия за печене. Охладете за 1 нощ в хладилник. Нарежете парфето и го поднесете с пресни горски плодове.

Свързани рецепти

Виж всички