Шоколадово парфе
Рецепта от: Павел Павлов
Фин и нежен десерт от разбити на сняг белтъци, ганаш от бял шоколад и горски плодове. Необходимо е само търпение, за да може парфето да се охлади за една нощ.
Продукти
- 400 г течна животинска сметана
- 120 г белтъци
- 200 г захар
- 450 г бял шоколад
- пресни плодове
Начин на приготвяне:
- 1. За ганаша загрейте сметаната и залейте с нея белия шоколад. Оставете шоколада да се охлади. Разбийте захарта и белтъците на водна баня, докато температурата достигне 60 градуса.
- 2. След това прехвърлете сместа в купата на миксера и разбивайте, докато температурата падне до 35 градуса. На тънка струйка налейте ганаша в белтъчния сняг, като разбърквате внимателно.
- 3. Пресипете сместа в малка форма за торта, дъното и стените на която са покрити с хартия за печене. Охладете за 1 нощ в хладилник. Нарежете парфето и го поднесете с пресни горски плодове.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Панакота с кисело мляко и горски плодове
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов мус с малини
Рецепти Стоян и Лора
Десерт "Дубайски шоколад"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов крем-карамел
Рецепти Къртис Стоун
Лимонов мус с маскарпоне
Рецепти Къртис Стоун
Кокосова панакота със сорбе от маракуя и мескал
Рецепти Стоян и Лора
Панакота с крем от мандарини
Рецепти Рудолф ван Веен
Мус от червено вино с плодови топчета
Рецепти Кирстен Тиболс
Тропичен десерт в чаши
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов крем брюле