Панакота с крем от мандарини
Рецепта от: Стоян и Лора
Тази панакота се приготвя от течна сметана и желатин. Щом кремът стегне, се залива с яйчен крем от мандарини. Лек и освежаващ десерт!
Продукти
- За панакотата:
- 500 мл течна животинска сметана (35%)
- 250 мл прясно мляко
- 150 г захар
- 1 ч.л. шушулки кардамон
- 1 пакетче желатин
- За крема от мандарини:
- 250 мл фреш от мандарини
- 1 мандарина
- 200 г захар
- 6 жълтъка
- 125 г краве масло
Начин на приготвяне:
- 1. За панакотата в касерола загрейте сметаната и захарта заедно с начуканите семена кардамон. Кипнете и когато захарта се разтвори, дръпнете съда от котлона.
- 2. Налейте млякото и оставете така 30 минути на стайна температура. След това прецедете.
- 3. Желатинът залейте с 5–6 с.л. студена вода. Когато набъбне, загрейте го на водна баня и налейте в млечната смес, разбъркайте.
- 4. Разпределете сместа в стъклени чаши и ги приберете в хладилник. Кремът трябва да стегне хубаво.
- 5. За мандариновия крем в касерола смесете сока от мандарини, захарта, настърганата кора от една мандарина, маслото и загрейте на водна баня.
- 6. Прибавете жълтъците и гответе на умерен огън, докато сместа се сгъсти. Прехвърлете в чиста купа, покрийте и охладете, кремът трябва да остане леко течен, а не да се втвърди.
- 7. Върху готовата панакота разпределете мандариновия крем и декорирайте с парченца мандарина.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов мус с малини
Рецепти Къртис Стоун
Лимонов мус с маскарпоне
Рецепти Къртис Стоун
Кокосова панакота със сорбе от маракуя и мескал
Рецепти Рудолф ван Веен
Мус от червено вино с плодови топчета
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов крем брюле
Рецепти Лука Чиано
Биволска панакота с лимончело и ягоди
Рецепти Марта Стюарт
Шоколадов мус S'Mores
Рецепти Стоян и Лора
Крем пита в чаша
Рецепти Стоян и Лора
"Итън мес" с горски плодове
Рецепти Стоян и Лора
Крем "Каталана"