1. За панакотата в касерола загрейте сметаната и захарта заедно с начуканите семена кардамон. Кипнете и когато захарта се разтвори, дръпнете съда от котлона.

2. Налейте млякото и оставете така 30 минути на стайна температура. След това прецедете.

3. Желатинът залейте с 5–6 с.л. студена вода. Когато набъбне, загрейте го на водна баня и налейте в млечната смес, разбъркайте.

4. Разпределете сместа в стъклени чаши и ги приберете в хладилник. Кремът трябва да стегне хубаво.

5. За мандариновия крем в касерола смесете сока от мандарини, захарта, настърганата кора от една мандарина, маслото и загрейте на водна баня.

6. Прибавете жълтъците и гответе на умерен огън, докато сместа се сгъсти. Прехвърлете в чиста купа, покрийте и охладете, кремът трябва да остане леко течен, а не да се втвърди.

7. Върху готовата панакота разпределете мандариновия крем и декорирайте с парчета мандарина.

Продукти

  • За панакотата:
  • 500 мл течна животинска сметана (35%)
  • 250 мл прясно мляко
  • 150 г захар
  • 1 ч.л. шушулки кардамон
  • 1 пакетче желатин
  • За крема от мандарини:
  • 250 мл фреш от мандарини
  • 1 мандарина
  • 200 г захар
  • 6 жълтъка
  • 125 г краве масло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички