Панакота с крем от мандарини
Рецепта от: Стоян и Лора
1. За панакотата в касерола загрейте сметаната и захарта заедно с начуканите семена кардамон. Кипнете и когато захарта се разтвори, дръпнете съда от котлона.
2. Налейте млякото и оставете така 30 минути на стайна температура. След това прецедете.
3. Желатинът залейте с 5–6 с.л. студена вода. Когато набъбне, загрейте го на водна баня и налейте в млечната смес, разбъркайте.
4. Разпределете сместа в стъклени чаши и ги приберете в хладилник. Кремът трябва да стегне хубаво.
5. За мандариновия крем в касерола смесете сока от мандарини, захарта, настърганата кора от една мандарина, маслото и загрейте на водна баня.
6. Прибавете жълтъците и гответе на умерен огън, докато сместа се сгъсти. Прехвърлете в чиста купа, покрийте и охладете, кремът трябва да остане леко течен, а не да се втвърди.
7. Върху готовата панакота разпределете мандариновия крем и декорирайте с парчета мандарина.
Продукти
- За панакотата:
- 500 мл течна животинска сметана (35%)
- 250 мл прясно мляко
- 150 г захар
- 1 ч.л. шушулки кардамон
- 1 пакетче желатин
- За крема от мандарини:
- 250 мл фреш от мандарини
- 1 мандарина
- 200 г захар
- 6 жълтъка
- 125 г краве масло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни