Мус от червено вино с плодови топчета
Рецепта от: Рудолф ван Веен
Този португалски десерт, поднесен във винени чаши, е перфектен за топлите летни вечери.
Продукти
- 2 листа желатин
- 400 мл червен портвайн
- 30 г нишесте
- 90 г захар
- 6 жълтъка
- 300 мл бита сметана
- За плодовите топчета:
- резен диня
- пъпеш Галия
- пъпеш Кехлибар
- 4 стръка мента
Начин на приготвяне:
- 1. Разбийте жълтъците с 60 г захар с помощта на миксер, докато сместа стане пухкава и увеличи обема си.
- 2. Накиснете желатина в купа със студена вода за 10 минути.
- 3. Разбъркайте нишестето с останалите 30 г захар и 3-4 с.л. вино до получаването на гладка смес. Останалото вино загрейте. Щом виното заври, добавете нишестето малко по малко, при непрекъснато бъркане. Бъркайте сместа докато се сгъсти, около 2 минути.
- 4. Налейте горещия винен крем към жълтъците, при непрекъснато разбиване. След това добавете изтискания желатин и разбъркайте докато той се разтопи. Накрая добавете предварително разбитата сметана до консистенция на кисело мляко и разбъркайте до хомогенност.
- 5. Разпределете муса във винени чаши. Поставете в хладилник за 2 часа.
- 6. Преди поднасяне украсете муса с топчета диня и различни видове пъпеш, и с листа мента.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Панакота с кисело мляко и горски плодове
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов мус с малини
Рецепти Стоян и Лора
Десерт "Дубайски шоколад"
Рецепти Къртис Стоун
Лимонов мус с маскарпоне
Рецепти Къртис Стоун
Кокосова панакота със сорбе от маракуя и мескал
Рецепти Стоян и Лора
Панакота с крем от мандарини
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов крем брюле
Рецепти Лука Чиано
Биволска панакота с лимончело и ягоди
Рецепти Стоян и Лора
Крем пита в чаша
Рецепти Стоян и Лора
"Итън мес" с горски плодове