• Колсло от брюкселско зелеРецепти
    Колсло от брюкселско зеле

    В тази салата зелчиците брюкселско зеле се нарязват на много тънко и се комбинират с червен лук, морков и ядки кашу. Дресингът е от майонеза, кисело мляко и горчица.

  • Шоле зардРецепти
    Шоле зард

    1. Залейте шафрана с малко гореща вода, за да отпусне аромата си. 2. Сварете ориза в 1 л вода, трябва да омекне добре. По време на варенето долейте още около 150 мл вода. Намачкайте го добре. 3. Нал...

  • Кабули пилафРецепти
    Кабули пилаф

    1. Разфасовайте пилето. Бутчетата и филетата измийте и нарежете на малки кубчета. Останалата част от пилето заделете за друго ястие. 2. Нарежете лука на ситно. Измийте ориза. 3. Морковите обелете и...

  • Салата с пушена пъстърва и сиренаРецепти
    Салата с пушена пъстърва и сирена

    Това е рецепта за обогатена салата от различни зеленолистни с пушена пъстърва и крем от сирена. Дресинга за салатата е медено-горчичен, а за хрупкава текстура се поръсват запечени кедрови ядки.    

  • Салата с поширани круши и козе сиренеРецепти
    Салата с поширани круши и козе сирене

    1. Пригответе пошираните круши едни ден предварително. В тенджера сипете червеното вино, портото, шерито и захарта. Обелете крушите, без дамахет дръжките им. С помощта на лъжичка издълбайте вътрешност...

  • Ориз по персийскиРецепти
    Ориз по персийски

    1. Измийте ориза под студена течаща вода,докато водата, която тече отдолу, стане прозрачна. Сипете 1 литър вода в тенджера и оставете да заври. сипете ориза във врящата вода и варете 10 минути. Прецед...

  • Карамелизирани моркови с печени лешнициРецепти
    Карамелизирани моркови с печени лешници

    1. Почистете и обелете морковите. В съд с вряща вода пуснете дафиновите листа, обелените скилидки чесън и добавете щипка сол. Пуснете морковите вътре и варете 5-6 минути. Извадете морковите и ги поста...

  • Поширано пиле с пушен ориз и сос от кисело мляко и таханРецепти
    Поширано пиле с пушен ориз и сос от кисело мляко и тахан

    Това е многокомпонентно ястие от близкоизточната кухня. Всеки елемент се приготвя отделно, а след това всичко се сглобява, за да се обединят вкусовете и текстурите. Пошираното пиле се накъсва на парче...