ядки
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиКолсло от брюкселско зеле
В тази салата зелчиците брюкселско зеле се нарязват на много тънко и се комбинират с червен лук, морков и ядки кашу. Дресингът е от майонеза, кисело мляко и горчица.
РецептиШоле зард
1. Залейте шафрана с малко гореща вода, за да отпусне аромата си. 2. Сварете ориза в 1 л вода, трябва да омекне добре. По време на варенето долейте още около 150 мл вода. Намачкайте го добре. 3. Нал...
РецептиКабули пилаф
1. Разфасовайте пилето. Бутчетата и филетата измийте и нарежете на малки кубчета. Останалата част от пилето заделете за друго ястие. 2. Нарежете лука на ситно. Измийте ориза. 3. Морковите обелете и...
РецептиСалата с пушена пъстърва и сирена
Това е рецепта за обогатена салата от различни зеленолистни с пушена пъстърва и крем от сирена. Дресинга за салатата е медено-горчичен, а за хрупкава текстура се поръсват запечени кедрови ядки.
РецептиСалата с поширани круши и козе сирене
1. Пригответе пошираните круши едни ден предварително. В тенджера сипете червеното вино, портото, шерито и захарта. Обелете крушите, без дамахет дръжките им. С помощта на лъжичка издълбайте вътрешност...
РецептиОриз по персийски
1. Измийте ориза под студена течаща вода,докато водата, която тече отдолу, стане прозрачна. Сипете 1 литър вода в тенджера и оставете да заври. сипете ориза във врящата вода и варете 10 минути. Прецед...
РецептиКарамелизирани моркови с печени лешници
1. Почистете и обелете морковите. В съд с вряща вода пуснете дафиновите листа, обелените скилидки чесън и добавете щипка сол. Пуснете морковите вътре и варете 5-6 минути. Извадете морковите и ги поста...
РецептиПоширано пиле с пушен ориз и сос от кисело мляко и тахан
Това е многокомпонентно ястие от близкоизточната кухня. Всеки елемент се приготвя отделно, а след това всичко се сглобява, за да се обединят вкусовете и текстурите. Пошираното пиле се накъсва на парче...