Панирано филе от риба с пюре от тиква и грах
Рецепта от: Хера Те Курапа
От настърган пармезан, кориандър и ядки шамфъстък се приготвя хрупкава коричка за панираната риба, а пюрето от тиква и пюрето от грах добавят кремообразна текстура към това ястие.
Продукти
- 250-300 г филе от луциан, лаврак или др. (без кожа)
- 1 яйце
- ½ ч.ч. брашно
- 100 г печени солени ядки шамфъстък
- 40 г галета Панко
- 30 г настърган пармезан
- 3 с.л. нарязан кориандър
- сол и черен пипер
- масло
- 150 г грах
- 200 г тиква
- течна сметана
Начин на приготвяне:
- 1. В хаванче сипете нарязаните ядки шамфъстък, галетата и настъргания пармезан. Овкусете със сол и черен пипер и намачкайте всичко. Добавете нарязания кориандър и продължете да мачкате. Пресипете сместа за хрупкавата коричка на рибата в дълбока чиния.
- 2. В друга дълбока чиния разбийте яйцето, а в трета – сипете брашното.
- 3. Разрежете всяко филе риба на 2 парчета. Оваляйте всяко парче риба първо в брашно, после в яйце и накрая в сместа с ядки.
- 4. Разтопете 50-60 г масло в тиган и изпържете рибата по 1-2 минути от всяка страна. Извадете върху кухненска хартия.
- 5. В отделни съдове, в подсолена вода, сварете граха и обелената и нарязана на малки кубчета тиква, до готовност. Отцедете тиквата и я пасирайте като добавите малко течна сметана и овкусите със сол и черен пипер. По същия начин пюрирайте и граха.
- 6. Сипете по 1 с.л. от двата вида пюре на дъното на чиния за сервиране и ги разстелете леко. Върху тях поставете 3 парчета панирана риба. Украсете с тънки кръгчета репички и лентички пресен лук.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Давид Скоко
Паламуд с тиквички
Рецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Микела Киапа
Баня кауда (дип от аншоа и чесън)
Рецепти Лука Чиано
Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар
Рецепти Лука Чиано
Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарела
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Марк Мориарти
Паеля с морски дарове