Шоколадови бонбони с ядки на пръчка
Рецепта от: Кирстен Тиболс
Тези бонбони на пръчка могат да бъдат приготвени много бързо, когато ви се дояде нещо сладко или искате да зарадвате деца.
Продукти
- 150 г златен (карамелен) шоколад
- 50 г ядки шамфъстък
- 50 г нарязани белени бадеми
- щипка морска сол
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете шоколада на парченца или използвайте шоколадов чипс (на капки). Поставете шоколада в тенджерка, на 5-та степен на котлона. Бъркайте докато половината шоколад се разтопи, а останалият все още е в твърдо състояние. Пресипете шоколада в пластмасова купа и продължете да разбърквате с помощта на шпатула, докато целият шоколад се разтопи и стане гладък и лъскав.
- 2. Пресипете шоколада във фунийка от хартия за печене или в найлоново пликче. Отрежете краят тънко.
- 3. Принтирайте или нарисувайте шаблони на сърца върху хартия. Върху листа с шаблони поставете лист хартия за печене. Оформете първо контурите на сърцата с разтопен шоколад, а след това запълнете и вътрешността на сърцата.
- 4. Поставете пластмасови или дървени дръжки и шприцовайте малко шоколад върху пръчката, там където се прикачва за сърцето.
- 5. Върху шоколадовите сърца поръсете нарязани ядки шамфъстък, бадеми и малко сол, докато шоколадът все още не е стегнал. Оставете бонбоните на стайна температура за 10 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Домашна халва с брашно
Рецепти Стоян и Лора
Тарталети от точени кори с круши
Рецепти Стоян и Лора
Топла грис халва с шамфъстъци и сладолед
Рецепти Стоян и Лора
Бонбони от кокос и малини
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга
Рецепти Ейнсли Хариът
Сметанов крем с пюре от ягоди и бъз
Рецепти Ейнсли Хариът
Малки палачинки със сладко от ревен и малини и сметана
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки с домашен течен шоколад