Бисквити с парченца натурален шоколад
Рецепта от: Марк Мориарти
Тези бисквити са маслени, сладки и пълни с парченца шоколад и ядки шамфъстък. Тестото може да се замрази, така че винаги да сте готови за изпичането на няколко бисквити.
Продукти
- 360 г брашно
- 200 г захар
- 170 кафява захар
- 200 г масло със сол
- 1 яйце
- 1 жълтък
- 1 пълна ч.л. бакпулвер
- 200 г натурален шоколад
- 100 г печени ядки шамфъстък
Начин на приготвяне:
- 1. В купа смесете брашното и бакпулвера и ги разбъркайте.
- 2. В голяма купа сипете двата вида захар и добавете нарязаното на кубчета масло. Разбийте с помощта на миксер, до гладкост. Добавете яйцето, жълтъка и сместа от брашно и бакпулвер. Разбъркайте отново, до хомогенност.
- 3. Нарежете на ситно шоколада, а ядките – на едро. Добавете ги към тестото и разбъркайте.
- 4. Откъснете парченце тесто и между дланите си оформете кръгло топче. Притиснете го леко отгоре и го поставете в тава, постлана с хартия за печене. Оформете по същия начин останалото тесто. Поставете тавата в хладилник за 1 час.
- 5. Поставете 6-8 топчета в друга тава, постлана с хартия за печене, на достатъчно разстояние едно от друго. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 170 градуса 10 минути. Изпечете колкото искате от топчетата. Ако не печете всички наведнъж, останалите може да замразите. След като ги извадите от фризер, печете 5 минути по-дълго.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Линцер сладки с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
Меденки
Рецепти Рудолф ван Веен
Бисквити "Сахер"
Рецепти Силвия Колока
Амарети с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Двуцветни сладки
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалски бисквити (biscoitos)
Рецепти Стоян и Лора
Бисквитки „Мики“
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе
Рецепти Рудолф ван Веен
Маслени сладки с лимонов пълнеж