Тези бисквити са маслени, сладки и пълни с парченца шоколад и ядки шамфъстък. Тестото може да се замрази, така че винаги да сте готови за изпичането на няколко бисквити.

Продукти

  • 360 г брашно
  • 200 г захар
  • 170 кафява захар
  • 200 г масло със сол
  • 1 яйце
  • 1 жълтък
  • 1 пълна ч.л. бакпулвер
  • 200 г натурален шоколад
  • 100 г печени ядки шамфъстък

Начин на приготвяне:

  • 1. В купа смесете брашното и бакпулвера и ги разбъркайте.
  • 2. В голяма купа сипете двата вида захар и добавете нарязаното на кубчета масло. Разбийте с помощта на миксер, до гладкост. Добавете яйцето, жълтъка и сместа от брашно и бакпулвер. Разбъркайте отново, до хомогенност.
  • 3. Нарежете на ситно шоколада, а ядките – на едро. Добавете ги към тестото и разбъркайте.
  • 4. Откъснете парченце тесто и между дланите си оформете кръгло топче. Притиснете го леко отгоре и го поставете в тава, постлана с хартия за печене. Оформете по същия начин останалото тесто. Поставете тавата в хладилник за 1 час.
  • 5. Поставете 6-8 топчета в друга тава, постлана с хартия за печене, на достатъчно разстояние едно от друго. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 170 градуса 10 минути. Изпечете колкото искате от топчетата. Ако не печете всички наведнъж, останалите може да замразите. След като ги извадите от фризер, печете 5 минути по-дълго.

Свързани рецепти

Виж всички