Двуцветни сладки
Рецепта от: Стоян и Лора
Тестото за тези сладки се приготвя много бързо. Половината смес се оцветява с какао, след това тестото се оформя на 4 рула, които се подреждат шахматно. Режат се кръгчета, които се пекат за кратко. Дръжте ги наблизо в буркан!
Продукти
- 420 г брашно
- 120 г меко масло
- 100 г пудра захар
- 1 пакетче бакпулвер (10 г)
- 1 пакетче ванилова захар (10 г)
- 60 г царевично нишесте
- 120 мл олио
- 2 яйца
- 1 с.л. какао
- 1 с.л. прясно мляко
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
- 1. Пресейте пудрата захар и нишестето. Прибавете мекото масло и бакпулвера.
- 2. В купа смесете брашното, ваниловата захар и щипка сол и разбъркайте с маслената смес.
- 3. Прибавете олиото и леко разбитите яйца и пак разбъркайте.
- 4. Разделете тестото на две части. Към едната добавете какаото и млякото и хубаво разбъркайте.
- 5. От двата цвята тесто оформете фитили, сложете два един до друг и върху тях други два, като ги разминете цветово. Притиснете с пръсти така, че да се слепят. Нарежете ги.
- 6. Подредете в тави и печете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути. Охладете и поднесете.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Линцер сладки с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
Меденки
Рецепти Рудолф ван Веен
Бисквити "Сахер"
Рецепти Силвия Колока
Амарети с кафе
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалски бисквити (biscoitos)
Рецепти Стоян и Лора
Бисквитки „Мики“
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе
Рецепти Рудолф ван Веен
Маслени сладки с лимонов пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Бисквити с парченца натурален шоколад