Тестото за тези сладки се приготвя много бързо. Половината смес се оцветява с какао, след това тестото се оформя на 4 рула, които се подреждат шахматно. Режат се кръгчета, които се пекат за кратко. Дръжте ги наблизо в буркан!

Продукти

  • 420 г брашно
  • 120 г меко масло
  • 100 г пудра захар
  • 1 пакетче бакпулвер (10 г)
  • 1 пакетче ванилова захар (10 г)
  • 60 г царевично нишесте
  • 120 мл олио
  • 2 яйца
  • 1 с.л. какао
  • 1 с.л. прясно мляко
  • 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

  • 1. Пресейте пудрата захар и нишестето. Прибавете мекото масло и бакпулвера.
  • 2. В купа смесете брашното, ваниловата захар и щипка сол и разбъркайте с маслената смес.
  • 3. Прибавете олиото и леко разбитите яйца и пак разбъркайте.
  • 4. Разделете тестото на две части. Към едната добавете какаото и млякото и хубаво разбъркайте.
  • 5. От двата цвята тесто оформете фитили, сложете два един до друг и върху тях други два, като ги разминете цветово. Притиснете с пръсти така, че да се слепят. Нарежете ги.
  • 6. Подредете в тави и печете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути. Охладете и поднесете.

Свързани рецепти

Виж всички