Меденки
Рецепта от: Стоян и Лора
Тези меденки са изключително лесни за приготвяне. Сместа се забърква за нула време, след това се охлажда, за да се стегне. Сладките се намазват с белтък и се пекат за кратко.
Продукти
- 175 г брашно
- 100 г захар
- 1/2 ч.л. канела
- 1 щипка индийско орехче
- 50 г орехи
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1 яйце
- 1 с.л. ром
- 75 г краве масло
- 25 г мед
- белтък за мазане
Начин на приготвяне:
- 1. Разбъркайте брашното със захарта, канелата и индийското орехче. Добавете смлените орехи.
- 2. Прибавете маслото и разбъркайте. Изсипете меда, бакпулвера, леко разбитото яйце и рома. Разбъркайте до хомогенна смес.
- 3. Оформете топка. Завийте с фолио за свежо съхранение. Приберете в хладилник поне за час.
- 4. Оформете фитил върху набрашнен плот и нарежете на парчета. Оформете топки колкото орех и ги намажете с белтък.
- 5. Подредете в тава и печете в загрята на 210 градуса фурна за 10–15 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Линцер сладки с шипков мармалад
Рецепти Рудолф ван Веен
Бисквити "Сахер"
Рецепти Силвия Колока
Амарети с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Двуцветни сладки
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалски бисквити (biscoitos)
Рецепти Стоян и Лора
Бисквитки „Мики“
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе
Рецепти Рудолф ван Веен
Маслени сладки с лимонов пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Бисквити с парченца натурален шоколад