Орехови сладки с крем кафе

© 2022 THE WALT DISNEY COMPANY BULGARIA All Rights Reserved
Орехови сладки с крем кафе
Предаване: Бон АпетиГледайте в: Петък 19 август от 00:00 | Петък 19 август от 11:30

Начин на приготвяне:

1. В купа разбийте маслото с миксер, добавете и захарта и продължете да разбивате. След това добавете смесените брашно, смлени орехи, сол и ванилова захар. Разбъркайте с шпатула.

2. Приберете тестото в хладилник за около 15 минути.

3. Оформете от него малки топчета, изпечете ги в загрята на 180 градуса фурна за около 10–12 минути. Извадете от фурната и охладете.

4. Направете крема като в касерола загреете 300 мл прясно мляко заедно със захарта, уискито и кафето. Залейте нишестето с останалото мляко, разбъркайте и добавете в касеролата. Бъркайте, докато се сгъсти хубаво.

5. Махнете от котлона, прехвърлете в чиста куха и покрийте с фолио, охладете много добре.

6. След това разбийте с миксер и прибавете течния шоколад, разбъркайте.

7. Слепете сладките две по две като ги мажете с крем.

Продукти

За сладките:

  • 200 г меко масло
  • 200 г пудра захар
  • 200 г смлени орехи
  • 200 г брашно
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1 пакетче ванилова захар

 

За крема:

  • 400 мл прясно мляко
  • 160 г кафява захар
  • 2–3 с.л. уиски
  • 1 ч.л. инстантно кафе
  • 4 с.л. нишесте
  • 2–3 с.л. течен шоколад

Свързани рецепти