Орехови сладки с крем кафе
Рецепта от: Стоян и Лора
1. В купа разбийте маслото с миксер, добавете и захарта и продължете да разбивате. След това добавете смесените брашно, смлени орехи, сол и ванилова захар. Разбъркайте с шпатула.
2. Приберете тестото в хладилник за около 15 минути.
3. Оформете от него малки топчета, изпечете ги в загрята на 180 градуса фурна за около 10–12 минути. Извадете от фурната и охладете.
4. Направете крема като в касерола загреете 300 мл прясно мляко заедно със захарта, уискито и кафето. Залейте нишестето с останалото мляко, разбъркайте и добавете в касеролата. Бъркайте, докато се сгъсти хубаво.
5. Махнете от котлона, прехвърлете в чиста куха и покрийте с фолио, охладете много добре.
6. След това разбийте с миксер и прибавете течния шоколад, разбъркайте.
7. Слепете сладките две по две като ги мажете с крем.
Продукти
- За сладките:
- 200 г меко масло
- 200 г пудра захар
- 200 г смлени орехи
- 200 г брашно
- 1/4 ч.л. сол
- 1 пакетче ванилова захар
- За крема:
- 400 мл прясно мляко
- 160 г кафява захар
- 2–3 с.л. уиски
- 1 ч.л. инстантно кафе
- 4 с.л. нишесте
- 2–3 с.л. течен шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни