Това е рецепта за орехови сладки. Те се приготвят от равни количества масло, захар, брашно смлени орехи. Но ако желаете да превърнете тези ореховки в нещо още по-забележително, можете да приготвите крем с кафе и течен шоколад и да ги слепите две по две.

Продукти

  • За сладките:
  • 200 г меко масло
  • 200 г пудра захар
  • 200 г смлени орехи
  • 200 г брашно
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1 пакетче ванилова захар
  • За крема:
  • 400 мл прясно мляко
  • 160 г кафява захар
  • 2–3 с.л. уиски
  • 1 ч.л. инстантно кафе
  • 4 с.л. нишесте
  • 2–3 с.л. течен шоколад

Начин на приготвяне:

  • 1. В купа разбийте маслото с миксер, добавете и захарта и продължете да разбивате. След това добавете смесените брашно, смлени орехи, сол и ванилова захар. Разбъркайте с шпатула.
  • 2. Приберете тестото в хладилник за около 15 минути.
  • 3. Оформете от него малки топчета, изпечете ги в загрята на 180 градуса фурна за около 10–12 минути. Извадете от фурната и охладете.
  • 4. Направете крема като в касерола загреете 300 мл прясно мляко заедно със захарта, уискито и кафето. Залейте нишестето с останалото мляко, разбъркайте и добавете в касеролата. Бъркайте, докато се сгъсти хубаво.
  • 5. Махнете от котлона, прехвърлете в чиста купа и покрийте с фолио, охладете много добре.
  • 6. След това разбийте с миксер и прибавете течния шоколад, разбъркайте.
  • 7. Слепете сладките две по две като ги мажете с крем.

Свързани рецепти

Виж всички