Тези италиански сладки се приготвят вместо с брашно, със смлени лешници. Към тях се добавят белтъци, захар и кафе и се оформят малки топчици. Сладките се поднасят с кафе или вино, в които се потапят.

Продукти

  • 2 белтъка
  • 130 г захар
  • 250 г фино смлени лешници
  • 2-3 с.л. кафе еспресо
  • 1 равна с.л. какао
  • Допълнително:
  • фина захар за овалване
  • натурален шоколадов чипс или обвити в шоколад кафеени зърна

Начин на приготвяне:

  • 1. В голяма купа сипете всички съставки без шоколада. Разбъркайте до хомогенност. След това омесете добре сместа с ръце.
  • 2. С ръце оформете топчета с големината на орех. Оваляйте ги добре в захар.
  • 3. С пръст оформете малка вдлъбнатина във всяко топче. В нея поставете или парченце шоколад, или кафеено зърно, обвито в шоколад.
  • 4. Подредете сладките в тава, постлана с хартия за печене и поставете в хладилник за 30 минути.
  • 5. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-18 минути. Оставете амаретите да изстинат и ги поднесете с кафе, вино или сладолед.

Свързани рецепти

Виж всички