Амарети с кафе
Рецепта от: Силвия Колока
Тези италиански сладки се приготвят вместо с брашно, със смлени лешници. Към тях се добавят белтъци, захар и кафе и се оформят малки топчици. Сладките се поднасят с кафе или вино, в които се потапят.
Продукти
- 2 белтъка
- 130 г захар
- 250 г фино смлени лешници
- 2-3 с.л. кафе еспресо
- 1 равна с.л. какао
- Допълнително:
- фина захар за овалване
- натурален шоколадов чипс или обвити в шоколад кафеени зърна
Начин на приготвяне:
- 1. В голяма купа сипете всички съставки без шоколада. Разбъркайте до хомогенност. След това омесете добре сместа с ръце.
- 2. С ръце оформете топчета с големината на орех. Оваляйте ги добре в захар.
- 3. С пръст оформете малка вдлъбнатина във всяко топче. В нея поставете или парченце шоколад, или кафеено зърно, обвито в шоколад.
- 4. Подредете сладките в тава, постлана с хартия за печене и поставете в хладилник за 30 минути.
- 5. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-18 минути. Оставете амаретите да изстинат и ги поднесете с кафе, вино или сладолед.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Линцер сладки с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
Меденки
Рецепти Рудолф ван Веен
Бисквити "Сахер"
Рецепти Стоян и Лора
Двуцветни сладки
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалски бисквити (biscoitos)
Рецепти Стоян и Лора
Бисквитки „Мики“
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе
Рецепти Рудолф ван Веен
Маслени сладки с лимонов пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Бисквити с парченца натурален шоколад