Линцер сладки с шипков мармалад
Рецепта от: Стоян и Лора
Тестото за тези сладки се прави от смлени бадеми, брашно и масло. След като тестото се разточи, се изрязват форми по желание - сърца, звезди, елхички и т.н. След като се изпекат, бисквитите се слепват две по две с шипков мармалад и се поръсват с пудра захар.
Продукти
- 160 г сурови белени бадеми
- 180 г меко краве масло
- 140 г пудра захар
- 350 г брашно
- 250 г шипков мармалад
- 2 жълтъка
- 1 лимон настъргана кора
- 10 г бурбонска ванилова захар
- 1 пакетче ванилия
- 1 с.л. маково семе
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
- 1. Смелете бадемите с половината от захарта, трябва да се получи нещо като брашно.
- 2. Разбийте маслото с останалата захар, добавете жълтъците и разбъркайте.
- 3. Добавете настърганата кора от лимона, ванилията и маковото семе.
- 4. Сипете смлените бадеми и брашното и хубаво разбъркайте. Оформете тестото на топка и го приберете в хладилник за 30 минути.
- 5. Разточете на тънка кора (1/2 см). Изрежете във форми по избор - сърца, квадрати или звезди. Половината бисквити оставете за основи, а в средата на останалите изрежете кръгове с малък ринг. Ако тестото е омекнало, охладете бисквитите за кратко преди печене.
- 6. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Изпечете сладките за 10-12 минути и след това ги охладете.
- 7. Намажете основите с шипков мармалад, слепете ги с бисквитите с кръгче по средата. Поръсете с пудра захар.
- Съвет:
- Изпечете и изрязаните кръгчета, а след това ги слепете с мармалад или ги хапнете така.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Меденки
Рецепти Рудолф ван Веен
Бисквити "Сахер"
Рецепти Силвия Колока
Амарети с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Двуцветни сладки
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалски бисквити (biscoitos)
Рецепти Стоян и Лора
Бисквитки „Мики“
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе
Рецепти Рудолф ван Веен
Маслени сладки с лимонов пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Бисквити с парченца натурален шоколад