Тестото за тези сладки се прави от смлени бадеми, брашно и масло. След като тестото се разточи, се изрязват форми по желание - сърца, звезди, елхички и т.н. След като се изпекат, бисквитите се слепват две по две с шипков мармалад и се поръсват с пудра захар.

Продукти

  • 160 г сурови белени бадеми
  • 180 г меко краве масло
  • 140 г пудра захар
  • 350 г брашно
  • 250 г шипков мармалад
  • 2 жълтъка
  • 1 лимон настъргана кора
  • 10 г бурбонска ванилова захар
  • 1 пакетче ванилия
  • 1 с.л. маково семе
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

  • 1. Смелете бадемите с половината от захарта, трябва да се получи нещо като брашно. 
  • 2. Разбийте маслото с останалата захар, добавете жълтъците и разбъркайте. 
  • 3. Добавете настърганата кора от лимона, ванилията и маковото семе. 
  • 4. Сипете смлените бадеми и брашното и хубаво разбъркайте. Оформете тестото на топка и го приберете в хладилник за 30 минути. 
  • 5. Разточете на тънка кора (1/2 см). Изрежете във форми по избор - сърца, квадрати или звезди. Половината бисквити оставете за основи, а в средата на останалите изрежете кръгове с малък ринг. Ако тестото е омекнало, охладете бисквитите за кратко преди печене.
  • 6. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Изпечете сладките за 10-12 минути и след това ги охладете.
  • 7. Намажете основите с шипков мармалад, слепете ги с бисквитите с кръгче по средата. Поръсете с пудра захар.
  • Съвет:
  • Изпечете и изрязаните кръгчета, а след това ги слепете с мармалад или ги хапнете така.

Свързани рецепти

Виж всички