Маслени сладки с лимонов пълнеж
Рецепта от: Рудолф ван Веен
Тези нежни топящи се маслени бисквити, слепени с лек лимонов крем, са идеалната компания към чаша кафе.
Продукти
- 75 г пудра захар
- 100 г брашно
- 25 г царевично нишесте
- 100 мл течна сметана
- 50 мл прясно мляко
- 75 г белтък
- 25 г захар
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- За лимоновия крем:
- 1 лист желатин
- 1 лимон
- 175 г яйца (около 4 бр.)
- 125 г захар
- 200 г масло (на стайна температура)
Начин на приготвяне:
- 1. За бисквитите смесете брашното нишестето и захарта в голяма купа и разбъркайте.
- 2. Разбийте белтъците с 25 г захар до образуването на меки връхчета.
- 3. Към сухите съставки добавете течната сметана, прясното мляко, разбитите белтъци и ваниловия екстракт. Разбъркайте до хомогенност. Прехвърлете сместа в пош или използвайте лъжица.
- 4. Шприцовайте малки кръгли бисквити в тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 6-10 минути, докато краищата на бисквитите не станат тъмнозлатисти. След това оставете бисквитите да изстинат напълно.
- 5. За лимоновия крем накиснете желатина в купа със студена вода за 10 минути. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер. В касеролка загрейте настърганата кора и сока на лимона до завиране. Дръпнете от огъня и добавете на тънка струйка към яйцата, без да спирате да разбивате. Пресипете сместа в касеролката и загрейте до 85 градуса, при непрекъснато разбъркване. Щом сместа се сгъсти леко, след 2 минути, пресипете в широка купа. Добавете изтискания желатин и разбъркайте докато той се разтопи. Оставете крема да изстине.
- 6. Добавете маслото към крема на порции, като разбивате с помощта на миксер до гладкост. Поставете крема в хладилник за 4 часа.
- 6. Обърнете половината бисквити. Пресипете крема в шприц и шприцовайте по малко топче от него върху бисквитите. Поставете отгоре останалите бисквити и притиснете леко.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Линцер сладки с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
Меденки
Рецепти Рудолф ван Веен
Бисквити "Сахер"
Рецепти Силвия Колока
Амарети с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Двуцветни сладки
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалски бисквити (biscoitos)
Рецепти Стоян и Лора
Бисквитки „Мики“
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе
Рецепти Марк Мориарти
Бисквити с парченца натурален шоколад