• Шоколадово-карамелени кокосови барчетаРецепти
    Шоколадово-карамелени кокосови барчета

    Тези кокосови барчета се приготвят лесно, изглеждат страхотно и са идеални за коледен подарък, увити като бонбон. Освен това са без захар, без глутен и без лактоза.

  • Лозови сарми с булгур и сушени доматиРецепти
    Лозови сарми с булгур и сушени домати

    Пълнежът за тези сармички е от задушен булгур лук, чесън, сушени домати и печени чушки. За овкусяването му основна роля играят меласата от нар и джоджена. Сервирайте сармичките топли или студени.

  • Сарми с лозови листаРецепти
    Сарми с лозови листа

    Това е рецепта за сарми с домашно приготвени лозови листа и смляно на момента свинско месо.  Класическа за региона на Балканите рецепта, представена от словенския готвач Примож Долничар.

  • Печена пуйкаРецепти
    Печена пуйка

    Тази рецепта за печена пуйка е класическа за английската кухня. Пуйката се маринова с подправки и портокалова кора, след това се пече, намазана с овкусено масло и напълнена със зеленчуци. В резултат м...

  • Плънка за пуйка с червени боровинкиРецепти
    Плънка за пуйка с червени боровинки

    Тази плънка се приготвя от хлебни трохи, суушени червени боровинки, здушен лук, бадеми, мандарини и ябълка. Поднася се запечена към празничната коледна пуйка.

  • Шоколадов трайфъл тирамисуРецепти
    Шоколадов трайфъл тирамису

    Поднесете този празничен трайфъл в голяма стъклена купа - видът му е впечатляващ. А и е много вкусен, приготвен от потопени в кафе и сладко вино бишкоти, крем от маскарпоне и сладко от карамел (дулсе...

  • Бърза хрупкава туршия върху пюре от бял бобРецепти
    Бърза хрупкава туршия върху пюре от бял боб

    За бързата туршия зеленчуците се заливат с гореща марината и се прехвърлят в буркани за 24 часа. На следващия ден поднесете хрупкавите зеленчуци върху пюре от бял боб.

  • Мариновано свинско бонфиле с боб СофенкаРецепти
    Мариновано свинско бонфиле с боб Софенка

    Свинското месо се маринова със смес от зехтин, оцет, чесън и подправки. След това се изпича в грил-тиган и се сервира върху бобена салата с праз и джоджен.