Коледа
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиШоколадово-карамелени кокосови барчета
Тези кокосови барчета се приготвят лесно, изглеждат страхотно и са идеални за коледен подарък, увити като бонбон. Освен това са без захар, без глутен и без лактоза.
РецептиЛозови сарми с булгур и сушени домати
Пълнежът за тези сармички е от задушен булгур лук, чесън, сушени домати и печени чушки. За овкусяването му основна роля играят меласата от нар и джоджена. Сервирайте сармичките топли или студени.
РецептиСарми с лозови листа
Това е рецепта за сарми с домашно приготвени лозови листа и смляно на момента свинско месо. Класическа за региона на Балканите рецепта, представена от словенския готвач Примож Долничар.
РецептиПечена пуйка
Тази рецепта за печена пуйка е класическа за английската кухня. Пуйката се маринова с подправки и портокалова кора, след това се пече, намазана с овкусено масло и напълнена със зеленчуци. В резултат м...
РецептиПлънка за пуйка с червени боровинки
Тази плънка се приготвя от хлебни трохи, суушени червени боровинки, здушен лук, бадеми, мандарини и ябълка. Поднася се запечена към празничната коледна пуйка.
РецептиШоколадов трайфъл тирамису
Поднесете този празничен трайфъл в голяма стъклена купа - видът му е впечатляващ. А и е много вкусен, приготвен от потопени в кафе и сладко вино бишкоти, крем от маскарпоне и сладко от карамел (дулсе...
РецептиБърза хрупкава туршия върху пюре от бял боб
За бързата туршия зеленчуците се заливат с гореща марината и се прехвърлят в буркани за 24 часа. На следващия ден поднесете хрупкавите зеленчуци върху пюре от бял боб.
РецептиМариновано свинско бонфиле с боб Софенка
Свинското месо се маринова със смес от зехтин, оцет, чесън и подправки. След това се изпича в грил-тиган и се сервира върху бобена салата с праз и джоджен.