• Трайфъл с лимонов меренгРецепти
    Трайфъл с лимонов меренг

    Един впечатляващ празничен десерт! В голяма стъклена купа се редят парчета лимонов кекс, бита сметана и лимонов крем. Завършекът е меренг, обгорен с газова горелка.

  • Печена пуйка, маринована с мащеркаРецепти
    Печена пуйка, маринована с мащерка

    Пуйката се маринова със смес от сол, захар и лимонова мащерка 24 часа. След това се пече с глави лук и чесън около нея. След това се маже със смес от масло и захар и се запича на силна температура, за...

  • Коледни бисквити с карамелен пълнежРецепти
    Коледни бисквити с карамелен пълнеж

    Пригответе тези маслени какаови бисквити  и ги слепете с топящ се в устата карамелен пълнеж. Поръсете със "снежинки" пудра захар и празничното настроение е гарантирано!

  • Шоколадово-карамелени кокосови барчетаРецепти
    Шоколадово-карамелени кокосови барчета

    Тези кокосови барчета се приготвят лесно, изглеждат страхотно и са идеални за коледен подарък, увити като бонбон. Освен това са без захар, без глутен и без лактоза.

  • Лозови сарми с булгур и сушени доматиРецепти
    Лозови сарми с булгур и сушени домати

    Пълнежът за тези сармички е от задушен булгур лук, чесън, сушени домати и печени чушки. За овкусяването му основна роля играят меласата от нар и джоджена. Сервирайте сармичките топли или студени.

  • Сарми с лозови листаРецепти
    Сарми с лозови листа

    Това е рецепта за сарми с домашно приготвени лозови листа и смляно на момента свинско месо.  Класическа за региона на Балканите рецепта, представена от словенския готвач Примож Долничар.

  • Печена пуйкаРецепти
    Печена пуйка

    Тази рецепта за печена пуйка е класическа за английската кухня. Пуйката се маринова с подправки и портокалова кора, след това се пече, намазана с овкусено масло и напълнена със зеленчуци. В резултат м...

  • Плънка за пуйка с червени боровинкиРецепти
    Плънка за пуйка с червени боровинки

    Тази плънка се приготвя от хлебни трохи, суушени червени боровинки, здушен лук, бадеми, мандарини и ябълка. Поднася се запечена към празничната коледна пуйка.