Това е рецепта за курабийки със сода, но с малко допълнение - маслена кора, кръгчета от която се поставят върху курабийките, за да станат още по-вкусни и хрупкави.

Продукти

  • 900 г брашно
  • 1 ч.ч. захар
  • 300 г кисело мляко
  • 3 яйца
  • 3 с.л. олио
  • кората от 1 портокал
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 1/4 ч.л. канела
  • 1 ч.л. сода
  • 1 пакетче бакпулвер
  • За маслената кора:
  • 50 г меко масло
  • 50 г пудра захар
  • 50 г брашно

Начин на приготвяне:

  • 1. За маслената кора смесете маслото, пудрата захар и брашното в купа. Разбъркайте добре. Поставете полученото тесто между два листа хартия за печене и разточете с точилка. Приберете в хладилник да стегне.
  • 2. Направете тестото за курабийките като в голяма купа смесите брашното със захарта.
  • 3. В друга купа разбийте яйцата и ги разбъркайте с ваниловата захар, олиото, настърганата портокалова кора и канелата.
  • 4. Разбъркайте киселото мляко със содата и бакпулвера.
  • 5. Добавете яйчената и млечната смес към брашното, разбъркайте и премесете, трябва да стане твърдо тесто.
  • 6. Оформете от тестото топчета по 50-60 г и ги поставете в тави, покрити с хартия за печене.
  • 7. Извадете маслената кора от хладилника. С малък ринг или чаша изрежете кръгчета с големината на топчетата тесто и ги поставете върху тях.
  • 8. Печете в загрята на 180 градуса фурна до златисто – около 20–25 минути.

Свързани рецепти

Виж всички