Курабийките на мама Еми
Рецепта от: Стоян и Лора
Това е рецепта за курабийки със сода, но с малко допълнение - маслена кора, кръгчета от която се поставят върху курабийките, за да станат още по-вкусни и хрупкави.
Продукти
- 900 г брашно
- 1 ч.ч. захар
- 300 г кисело мляко
- 3 яйца
- 3 с.л. олио
- кората от 1 портокал
- 1 пакетче ванилова захар
- 1/4 ч.л. канела
- 1 ч.л. сода
- 1 пакетче бакпулвер
- За маслената кора:
- 50 г меко масло
- 50 г пудра захар
- 50 г брашно
Начин на приготвяне:
- 1. За маслената кора смесете маслото, пудрата захар и брашното в купа. Разбъркайте добре. Поставете полученото тесто между два листа хартия за печене и разточете с точилка. Приберете в хладилник да стегне.
- 2. Направете тестото за курабийките като в голяма купа смесите брашното със захарта.
- 3. В друга купа разбийте яйцата и ги разбъркайте с ваниловата захар, олиото, настърганата портокалова кора и канелата.
- 4. Разбъркайте киселото мляко със содата и бакпулвера.
- 5. Добавете яйчената и млечната смес към брашното, разбъркайте и премесете, трябва да стане твърдо тесто.
- 6. Оформете от тестото топчета по 50-60 г и ги поставете в тави, покрити с хартия за печене.
- 7. Извадете маслената кора от хладилника. С малък ринг или чаша изрежете кръгчета с големината на топчетата тесто и ги поставете върху тях.
- 8. Печете в загрята на 180 градуса фурна до златисто – около 20–25 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Линцер сладки с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
Меденки
Рецепти Рудолф ван Веен
Бисквити "Сахер"
Рецепти Силвия Колока
Амарети с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Двуцветни сладки
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладки "Червеният нос на Рудолф"
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалски бисквити (biscoitos)
Рецепти Стоян и Лора
Бисквитки „Мики“
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе
Рецепти Рудолф ван Веен
Маслени сладки с лимонов пълнеж