бадеми
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиСос Ромеско с хариса
Сос Ромеско се приготвя с печени червени чушки и произхожда от областта Каталуния в Испания. Този вариант на соса е по-пикантен заради добавянето на пастата от люти чушки Хариса.
РецептиПразничен тажин с пилешко и кускус
Този тажин може да бъде приготвен 3 дни предварително, тъй като богатият сос с подправки прониква в месото с течение на времето и то става още по-вкусно. Сервирайте ястието в стил бюфет, за да може го...
РецептиКрамбъл с манго и ревен
Печените на скара манго и ревен се съчетават идеално с хрупкавите маслени трохи, за да се превърнат в сочен крамбъл.
РецептиДомашен сладолед с ягодов сироп и карамелизирани бадеми
Това е десерт, който може да се приготви предварително. Използвайте качествен купешки сладолед, добавете слой от прясно ягодово сладко и гарнирайте с карамелизирани ядки.
РецептиШоколадово-карамелени кокосови барчета
Тези кокосови барчета се приготвят лесно, изглеждат страхотно и са идеални за коледен подарък, увити като бонбон. Освен това са без захар, без глутен и без лактоза.
РецептиШоколадови трюфели в чашки
За да приготвите шоколадови трюфели трябва да направите шоколадов ганаш. В тази рецепта към него се добавят захаросани бадеми, ядки шамфъстък и сушени кайсии. Бонбоните се оформят в хартиени чашки.
РецептиСладки със сусамов тахан
Тези турски сладки със сусамов тахан се приготвят лесно и бързо. В сместа се добавят още масло, захар, какао, брашно и нарязани бадеми. Накрая сладките се заливат с какаова глазура.
РецептиГрис халва
Един класически, но позабравен десерт от българската кухня. Пшеничният грис се запържва в масло заедно с нарязани бадеми. След това се вари със захар и подправки. Щом изстине и се стегне, десертът се...