Бисквити "Сахер"
Рецепта от: Рудолф ван Веен
Тортата "Сахер" е може би най-известната австрийска торта. Вдъхновен от нея, Рудолф ван Веен приготвя тези слепени бисквити "Сахер". Опитайте ги!
Продукти
- За тестото:
- 1 яйце
- 100 г пудра захар
- 200 г масло
- 250 г брашно
- 50 г какао
- щипка сол
- За пълнежа:
- 100 г конфитюр или сладко от кайсии
- За глазурата:
- 300 г натурален шоколад
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
- 1. В голяма купа смесете захарта, мекото масло, нарязано на кубчета, брашното, какаото и солта. Добавете яйцето и разбийте с миксер докато се образува топка тесто. Ако омесите тестото на ръка, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
- 2. Разделете тестото на две равни части. Разточете тънко едната част върху набрашнен плот, с помощта на точилка. Изрежете 14 бисквити с ринг с диаметър 5 см. Подредете ги в тава, постлана с хартия за печене. След това направете същото и с останалото тесто. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-12 минути и ги оставете да изстинат.
- 3. Подредете 14 бисквити върху решетка и върху всяка сложете по 1 ч.л. сладко или конфитюр от кайсии. Притиснете с втора бисквита.
- 4. За глазурата нарежете шоколада и го разтопете на водна баня, докато половината от него се разтопи, а останалия все още е в твърдо състояние. Дръпнете от огъня и разбъркайте енергично докато целият шоколад се разтопи. Добавете олиото и разбъркайте.
- 5. Изсипете по 1 пълна супена лъжица шоколад върху бисквитите. Тръснете решетката, за да се разпредели глазурата равномерно. Оставете бисквитите за 10 минути на стайна температура, след това ги охладете в хладилник.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Линцер сладки с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
Меденки
Рецепти Силвия Колока
Амарети с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Двуцветни сладки
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалски бисквити (biscoitos)
Рецепти Стоян и Лора
Бисквитки „Мики“
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе
Рецепти Рудолф ван Веен
Маслени сладки с лимонов пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Бисквити с парченца натурален шоколад