Френски макарони с различни кремове*
Рецепта от: Павел Павлов
1. За макароните смесете бадемовото брашното и пудрата захар и ги пресейте.
2. Сложете белтъците да се разбиват в миксера. Щом се образува пяна, постепенно сипете от кристалната захар. След като белтъчната пяна стане твърда, добавете кремотартара. Разбийте още малко, за да стабилизирате белтъците. Ако добавяте боя, сега е моментът.
3. С шпатула добавете белтъчния сняг към сухите съставки и разбъркайте, докато получите хомогенна смес. Прехвърлете сместа в пош и оформете кръгчета с диаметър около 3 см в тава, покрита с хартия за печене или върху специален силиконов килим за макарони. След като оформите макароните тръснете тавата няколко пъти в кухненския плот, за да излезе въздуха. Оставете макароните на стайна температура, за да хванат кора. Като ги докоснете с пръст не трябва да лепнат. Загрейте фурната на 140 градуса (с вентилатор). Печете макароните за 12-15 минути (времето зависи от фурната).
4. За крема от бял шоколад загрейте сметаната, ванилията и захарта и разбъркайте. Залейте шоколада с горещата смес, пасирайте и добавете маслото. Пасирайте отново и оставете да се охлади. Пресипете в пош.
5. За крема от черен шоколад загрейте пюрето от малини и захарта. След като захарта се разтвори, залейте шоколада с малините и пасирайте, за да се разтопи. Добавете маслото, пасирайте и оставете да се охлади. Пресипете в пош.
6. За крема от млечен шоколад загрейте сметаната и захарта. Щом захарта се разтопи, залейте шоколада със сметаната и пасирайте, за да се разтопи. Добавете маслото, пасирайте и оставете да се охлади. Пресипете в пош.
7. Шприцовайте крем върху половината добре изстинали бисквити и захлупете с втора. За белите макарони е подходящ кремът от бял шоколад, за зелените - кремът от черен шоколад, а за червените - малиновият крем.
*Рецептата е за 1 доза макарони с цвят и крем по избор.
Продукти
- За френските макарони:
- 130 г бадемово брашно
- 225 г пудра захар
- 115 г белтъци (със стайна температура)
- 60 г захар
- 1 щипка кремотартар
- различни цветове сладкарска боя
- За крема от бял шоколад:
- 250 г бял шоколад
- 110 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
- 20 г захар
- 20 г масло
- 0.5 шушулка ванилия
- За крема от черен шоколад:
- 125 г пюре от малини
- 175 г натурален шоколад (70% какао)
- 40 г масло
- 25 г захар
- За крема от млечен шоколад:
- 200 г млечен шоколад
- 110 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
- 20 г захар
- 20 г масло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем