• Ванилово-лимонов тартРецепти
    Ванилово-лимонов тарт

    Този тарт е приятно предизвикателство за всеки запален домашен пекар! Основата е от корфлейкс и бял шоколад, а върху нея се поставя бадемов блат, залят с ванилов мус и лимонов крем. Тартът се залива с...

  • Торта КапрезеРецепти
    Торта Капрезе

    Тази италианска торта е с пухкав блат от бадемово брашно, шоколад и разбити белтъци, покрит с крем от маскарпоне. Приготвянето и е истинско удоволствие, а за насладата от консумирането и думите са изл...

  • Лимонов сладкиш с полентаРецепти
    Лимонов сладкиш с полента

    1. Намажете с масло дъното и стените на форма с пружина (диаметър 20 см) и постелете хартия за печене на дъното. 2. В купа сипете нарязаното на кубчета масло със стайна температура и захарта. Разбийт...

  • Сандвичи от бадемови бисквити с кремРецепти
    Сандвичи от бадемови бисквити с крем

    1. Разстелете бадемите на един слой в плоска тавичка и ги печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 10-15 минути. 2. Пресипете изстиналите бадеми в кухненски робот и ги смелете средно фино....

  • Шоколадови макарониРецепти
    Шоколадови макарони

    1. Сипете бадемовото брашно и пудрата захар в кухненски робот и разбъркайте. Добавете какаото и отново разбъркайте. Пресейте сместа в купа. 2. Пригответе две плоски тави. На два листа хартия за печен...

  • Лимонов кейк с мащеркаРецепти
    Лимонов кейк с мащерка

    1. Разбийте мекото масло със захарта с помощта на миксер, до получаването на пухкава и гладка смес. 2. Разбийте яйцата в купичка. Добавете ги на струйка към маслената смес, без да спирате разбиването...

  • Сладкиш с бадеми и мандариниРецепти
    Сладкиш с бадеми и мандарини

    1. Измийте добре мандарините и ги поставете в тенджера с вода, така че да са покрити. Щом водата заври, варете на слаб огън 20-30 минути, докато омекнат. Извадете мандарините и ги разрежете на четвърт...

  • Шоколадов флан с горски плодовеРецепти
    Шоколадов флан с горски плодове

    1. За основата смесете в купа маслото, бадемовото брашно, захарта и какаото. Разбийте с помощта на миксер до хомогенност. 2. Изсипете сместа на дъното на форма с пружина (диаметър 20 см) и я разпреде...