белтъци
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиТрайфъл с лимонов меренг
Един впечатляващ празничен десерт! В голяма стъклена купа се редят парчета лимонов кекс, бита сметана и лимонов крем. Завършекът е меренг, обгорен с газова горелка.
РецептиЧийзкейк "Итън мес"
Това е рецепта за чийзкейк без печене. Необходимо е само той да престои в хладилник. Така ще ви остане повече време за украса - чудесни малки целувки и ягоди, потопени в шоколад.
РецептиХапки от меренг и ядки
За тези сладки и хрупкави хапки ще са ви необходими само няколко продукта - белтъци, захар, какао и орехи, а ще получите истинска наслада за небцето.
РецептиАмарети с кафе
Тези италиански сладки се приготвят вместо с брашно, със смлени лешници. Към тях се добавят белтъци, захар и кафе и се оформят малки топчици. Сладките се поднасят с кафе или вино, в които се потапят.
РецептиШоколадов мус S'Mores
Ако обичате да правите десерти за напреднали, това е вашата рецепта. Десертът се състои от няколко слоя - разтопен шоколад с парченца бисквити, шоколадов мус и меренг. Разбира се, удоволствието накрая...
РецептиТарталети с лимонов крем и целувки
Основата за тези тарталети с лимонов крем и целувки се приготвя от маслено тесто. Пълнежът е от фин лимонов крем, а завършекът са малките целувки от швейцарски меренг.
РецептиМеренг с горски плодове
1. Върху лист хартия начертайте два правоъгълника с размери 12х40 см. Обърнете хартията наобратно и я застелете дъното на плоска тава с нея. Загрейте фурната на 100 градуса с вентилатор. 2. Разбийте...
РецептиДесерт „Гараш“
1. Пригответе блата, като разбиете на сняг белтъците със солта и захарта, докато станат на сняг. Смелете орехите и ги смесете с брашното. Малко по малко ги прибавете към белтъците. 2. Готовата смес и...