белтъци
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиАмарети с кафе
Тези италиански сладки се приготвят вместо с брашно, със смлени лешници. Към тях се добавят белтъци, захар и кафе и се оформят малки топчици. Сладките се поднасят с кафе или вино, в които се потапят.
РецептиШоколадов мус S'Mores
Ако обичате да правите десерти за напреднали, това е вашата рецепта. Десертът се състои от няколко слоя - разтопен шоколад с парченца бисквити, шоколадов мус и меренг. Разбира се, удоволствието накрая...
РецептиТарталети с лимонов крем и целувки
Основата за тези тарталети с лимонов крем и целувки се приготвя от маслено тесто. Пълнежът е от фин лимонов крем, а завършекът са малките целувки от швейцарски меренг.
РецептиМеренг с горски плодове
1. Върху лист хартия начертайте два правоъгълника с размери 12х40 см. Обърнете хартията наобратно и я застелете дъното на плоска тава с нея. Загрейте фурната на 100 градуса с вентилатор. 2. Разбийте...
РецептиДесерт „Гараш“
1. Пригответе блата, като разбиете на сняг белтъците със солта и захарта, докато станат на сняг. Смелете орехите и ги смесете с брашното. Малко по малко ги прибавете към белтъците. 2. Готовата смес и...
РецептиДесерт „Гараш“
Тези индивидуални десерти "Гараш" са истинска наслада за небцето, особено за любителите на шоколада. Между блатовете от белтъци и смлени орехи се изсипва шоколадов ганаш, а всеки десерт се залива с шо...
РецептиМалинови кифлички с горен белтък
Рецепта за кифлички с мая във формата на мъфини с шапка от горен белтък. Кифличките са с пълнеж от малиново сладко и изискват малко повече търпение, тъй като тестото трябва да втаса. Но резлутатът си...
РецептиШоколадова нуга
Приготвянето на нуга е задание за напреднали кулинари. Трябва да разполагате с термометър и миксер на стойка. Шоколадовата нуга се прави от захар, мед, глюкоза, белтъци и шоколад, без топлинна обработ...