В тази салата зелчиците брюкселско зеле се нарязват на много тънко и се комбинират с червен лук, морков и ядки кашу. Дресингът е от майонеза, кисело мляко и горчица.

Продукти

  • 250 г брюкселско зеле
  • 1 глава червен лук
  • 2 моркова
  • 100 г печено кашу
  • 1 ч.л. семена кимион
  • 100 г кисело мляко
  • 50 г майонеза
  • 1 с.л. пълнозърнеста горчица
  • ½ органичен лимон
  • шепа див лук
  • шепа магданоз

Начин на приготвяне:

  • 1. Почистете зелчиците брюкселско зеле от излишните листа и ги наржете на тънко. Сложете ги в голяма купа. Нарежете червения лук на тънки полумесеци и го добавете при зелето. Настържете морковите и разбъркайте добре.
  • 2. Добавете нарязаното на едро печено кашу, семената кимион, както и нарязаните див лук и магданоз. Разбъркайте добре.
  • 3. За дресинга смесете майонезата с киселото мляко, горчицата и настърганата кора и сока на лимона и разбъркайте много добре.
  • 4. Залейте зеленчуците в купата с дресинга и разбъркайте много добре.

Свързани рецепти

Виж всички