Колсло от брюкселско зеле
Рецепта от: Надия Хюсеин
В тази салата зелчиците брюкселско зеле се нарязват на много тънко и се комбинират с червен лук, морков и ядки кашу. Дресингът е от майонеза, кисело мляко и горчица.
Продукти
- 250 г брюкселско зеле
- 1 глава червен лук
- 2 моркова
- 100 г печено кашу
- 1 ч.л. семена кимион
- 100 г кисело мляко
- 50 г майонеза
- 1 с.л. пълнозърнеста горчица
- ½ органичен лимон
- шепа див лук
- шепа магданоз
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете зелчиците брюкселско зеле от излишните листа и ги наржете на тънко. Сложете ги в голяма купа. Нарежете червения лук на тънки полумесеци и го добавете при зелето. Настържете морковите и разбъркайте добре.
- 2. Добавете нарязаното на едро печено кашу, семената кимион, както и нарязаните див лук и магданоз. Разбъркайте добре.
- 3. За дресинга смесете майонезата с киселото мляко, горчицата и настърганата кора и сока на лимона и разбъркайте много добре.
- 4. Залейте зеленчуците в купата с дресинга и разбъркайте много добре.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ейнсли Хариът
Салата от гриловани портокали с пикантни бадеми
Рецепти Стоян и Лора
Пролетна салата
Рецепти Надия Хюсеин
Табуле с нар и магданоз
Рецепти Люк Нгуен
Салата от зелени домати
Рецепти Стоян и Лора
Доматена салата с домашно крем сирене и маслинова тапенада
Рецепти Стоян и Лора
Салата с грах и бекон
Рецепти Джейми Оливър
Салата от печени моркови и авокадо
Рецепти Люк Нгуен
Топла салата от млад джакфрут
Рецепти Стоян и Лора
Пикантна зелева салата
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Салата "Лионез" със сушена наденица