Песто с пекорино
Рецепта от: Микела Киапа
Това песто се приготвя бързо и е пълно с вкус - свежест от босилека и соленост от сиренето. Пестото има разнообразно приложение, затова го дръжте под ръка в хладилника.
Продукти
- 50 г листа босилек
- 50 г кедрови ядки
- 50 г пекорино (прясно настъргано)
- ½ лимон, настъргана кора и сок
- 2 скилидки чесън
- 8 с.л. зехтин Екстра върджин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Сложете всички съставки в кухненски робот или блендер и пасирайте. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
- 2. Пресипете пестото в стерилизирано бурканче. Сипете слой зехтин отгоре и поставете капачето. Съхранявайте в хладилник.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Нико Рейнолдс
Аржентинско чимичури
Рецепти Нико Рейнолдс
Лютият сос на баба
Рецепти Нико Рейнолдс
Джърк марината
Рецепти Стоян и Лора
Дип от картофи и каперси
Рецепти Лука Чиано
Песто Дженовезе
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов фъдж сос
Рецепти Люк Нгуен
Пикантен доматен дип
Рецепти Примож Долничар
Лют сос
Рецепти Микела Киапа
Прясна паста с шафран с миди и скариди
Рецепти Микела Киапа
Баня кауда (дип от аншоа и чесън)