Това песто се приготвя бързо и е пълно с вкус - свежест от босилека и соленост от сиренето. Пестото има разнообразно приложение, затова го дръжте под ръка в хладилника.

Продукти

  • 50 г листа босилек
  • 50 г кедрови ядки
  • 50 г пекорино (прясно настъргано)
  • ½ лимон, настъргана кора и сок
  • 2 скилидки чесън
  • 8 с.л. зехтин Екстра върджин
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. Сложете всички съставки в кухненски робот или блендер и пасирайте. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
  • 2. Пресипете пестото в стерилизирано бурканче. Сипете слой зехтин отгоре и поставете капачето. Съхранявайте в хладилник.

Свързани рецепти

Виж всички